Följ Tre Sverige

Bredbandskollens sammanställning visar: 3 har högst nedladdningshastighet på mobilsurf i Sverige

Nyhet   •   Apr 14, 2015 13:13 CEST

3 är den mobiloperatör som har den högsta genomsnittliga medelhastigheten för att ta emot data på den svenska mobilmarknaden, med en genomsnittlig nedladdningshastighet på 18,3 Mbit/s. Det visar rapporten Bredbandskollen – Mobil surfhastighet 2015, som släpptes tidigare i veckan. 3 är dessutom den operatör som enligt mätningarna har högst genomsnittlig nedladdningshastighet i flest län i Sverige.

Bredbandskollen är ett kostnadsfritt konsumentverktyg som mäter och rapporterar internethastighet. Rapporten baseras på mätningar som gjorts via Bredbandskollens mobilapp och rapporten är framtagen av .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur).

– Dagens mobilanvändare ställer extremt höga krav på surfhastighet och vi har alltid strävat efter att leverera på de högt ställda kraven. Det känns såklart kul att återigen få det bekräftat att vi har marknadens snabbaste mobila datanät men det betyder inte att vi är nöjda med det. Vi jobbar vidare med ytterligare förbättringar i 4G- och 3G-näten samt öka täckningsutbyggnaden över hela landet, säger Nicholas Högberg, vd på 3 Sverige.

3 var först i Sverige med att lansera 3G och har de senaste åren investerat mångmiljardbelopp i utbyggnaden och kapacitetsökning, både i 3G-och 4G-näten. I dag täcker 3s nät 99 % av Sveriges befolkning och 80 % täcks av 4G-nätet.

För att ta del av hela rapporten Bredbandskollen – Mobil surfhastighet 2015, besök http://www.internetstatistik.se/rapporter/bredbandskollen-mobil-surfhastighet-2015/