Följ Tre Sverige

Sabina Ddumba reser med Clowner utan gränser till Kongo - gör välgörenhetskonsert i Stockholm

Nyhet   •   Jan 08, 2016 10:00 CET

I januari 2016 reser Sabina Ddumba, tillsammans med två musiker, med en av Clowner utan gränsers expeditioner till Goma i östra Kongo. Där kommer de, genom musik, workshops och scenföreställningar, möta barn och ungdomar som lever i en utsatt situation.

Projektet äger rum inom ramen för Stage 3 - en mobil musikscen som flyttar livemusiken ut från etablerade konsertarenor. Artisterna i Stage 3 får förverkliga en egen dröm och ta sin musik till en ny plats - bildligt eller bokstavligt. Sabina har valt att följa med den ideella organisationen Clowner utan gränser till Rwanda och Demokratiska republiken Kongo.

- Musik betyder allt för mig. Musik är hopp. Vi vill hjälpa till på det sätt vi kan och göra något för alla barn och ungdomar som kämpar för sin framtid varje dag, säger Sabina Ddumba.

Sabina Ddumba och hennes musiker kommer att arbeta på plats tillsammans med Clowner utan gränsers artister och lokala scen- och akrobatgrupper. Längre fram i februari gör hon en unik spelning i Stockholm till förmån för Clowner utan gränser och arbetet i Goma-regionen.

Bilder och filmer från resan publiceras på www.stage3.se, liksom löpande information om den kommande spelningen i Stockholm.

Om Stage 3

Stage 3 är Tres satsning inom musik. Projektet samarbetar med ett antal artister varje år för att ta musiken till nya platser och sammanhang. Via stage3.se kan publiken följa artisterna och påverka hur innehåll och spelningar tar form. Läs mer på www.stage3.se.

Om Clowner utan gränser

Clowner utan gränsers artister sprider glädje och hopp hos barn och samhällen drabbade av krig, konflikt och andra kriser runtom i världen. Organisationens vision är en värld där alla människor har möjlighet att utvecklas, att uttrycka sig fritt och att känna hopp även i utsatta situationer. Läs mer på www.skratt.nu.


Kontakt

Kamran Alemdar, Pr- och informationschef, 3 Sverige
kamran.alemdar@tre.se, 0735-33 78 64

Jennifer Vidmo, Generalsekreterare Clowner utan Gränser
jennifer@skratt.nu, 070-352 46 09