Följ Tre Sverige

3 bygger ut nätet i Göteborg, Bohuslän, Dalsland, Dorotea, Ramsjö, Linköping, Malmö, Lund och Stockholm

Pressmeddelande   •   Okt 31, 2011 10:45 CET

Mobiloperatören 3 bygger i raskt takt ut sitt prisbelönta nät. Under oktober har ett 50-tal nya master tagits i bruk, med förbättrad täckning och ökade datahastigheter.

- Vi arbetar hela tiden med att förbättra vårt nät. Vi bygger nya master och uppgraderar de vi har till modernare teknik med högre hastigheter, säger Peder Ramel, koncernchef på 3.

Här följer en detaljerad beskrivning av de nya master som 3 tagit i bruk under de senaste veckorna.

2100-master för ny täckning och datahastigheten upp till 32 Mbit/s:

Hallerna i Stenungsund. Tannefors och IKEA Erikslund i Linköping. KTH i Stockholm.

900-master för förbättrad räckvidd, förbättrad inomhustäckning och datahastigheter upp till 16 Mbit/s:

Kålltorp, Kareby och Partille  i Göteborg. Åmål. Bengtsfors. Dals Långed. Lysekil. Bokenäs. Strömstad öst. Ed. Dorotea. Ramsjö och riksväg 83 mellan Ånge och Ljusdal. Östra Båstad och Skottorp. Två master i centrala Malmö plus Segevång, Svågertorp, Fosie, Burlöv, Lomma och Åkarp. Centrala Lund och norr om sjukhuset i Lund. Flemingsberg, Ulvsunda Industriområde, Upplands Väsby, Västra Skogen, Hammarby Sjöstad, Huvudsta, Vreten, Sundbyberg, Råsunda, Södersjukhuset och Hagalund i Stockholm.

Mobilbilder:

Nedladdningsbara bilder finns på http://www.flickr.com/photos/3bilder/

För mer information var vänlig kontakta:

Peder Ramel, VD

Mobil: +46 (0)735-333 023

E-post: peder.ramel@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder .Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information och 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument