Följ Tre Sverige

3 bygger ut nätet i Göteborg, Västerås, Lund, Malmö, Varberg, Öland, Halmstad, Karlskrona, Hudiksvall och Stockholm

Pressmeddelande   •   Okt 11, 2011 08:57 CEST

Mobiloperatören 3 bygger i raskt takt ut sitt prisbelönta nät. Under september har drygt 60 nya master tagits i bruk, med förbättrad täckning och ökade datahastigheter.

De senaste fyra åren har mobiloperatören 3s nät blivit Sveriges bästa för data och mobilt bredband i tiningen Mobils stora årliga test. Ingen av de andra operatörerna har haft lika bra täckning eller kommit upp i samma höga hastigheter.

- Vi är väldigt stolta över de här utmärkelserna, men de betyder inte att vi slår oss till ro. Vi arbetar hela tiden med att förbättra vårt nät. Vi bygger nya master och uppgraderar de vi har till modernare teknik med högre hastigheter, säger Peder Ramel, koncernchef på 3.

- Här följer en detaljerad beskrivning av de nya master som 3 tagit i bruk under de senaste veckorna.

2100-master för ny täckning och datahastigheten upp till 32 Mbit/s:

Tingvalla i Karlstad, Igor Köpcentrum och Västra Hamnen i Västerås, Saxnäs på Öland, östra Varberg, Skövde arena och Halmstad Högskola. Gullmarsplan i Stockholm, Lindholmen Science Park i Göteborg, Norrköping Ljura, Linköping Centralen. Dessutom har vi dragit igång tre nya siter utefter nya e4an vid Hudiksvall.

900-master för förbättrad räckvidd, förbättrad inomhustäckning och datahastigheter upp till 16 Mbit/s:

Landvetter, Frillesås, Gamlestaden, Krokslätt och Kärra i Göteborg. Västra Lund. Odensala. Upplands Väsby, Rotebro, Södermalm, Stockholm City, Sollentuna. Farsta, Hökarängen, Trångsund, Jakobsberg, Älvsjö, Långbro, Ulvsunda, Botkyrka, Tullinge, Tumba, Flemingsberg, Huddinge, Högdalen, Rissne, Märsta och Västberga. Samt i Karlskrona; Trossö, Saltö, Kallinge,  Rödeby och Öland.

Förbättrad kapacitet så att existerande master kan hantera fler kunder samtidigt:

Swedbank Stadion och Malmö Arena i Malmö, Johanneshov och Globen i Stockholm.

Mobilbilder:

Nedladdningsbara bilder finns på http://www.flickr.com/photos/3bilder/

För mer information var vänlig kontakta:

Peder Ramel, VD

Mobil: +46 (0)735-333 023

E-post: peder.ramel@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder .Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information och 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument