Följ Tre Sverige

3 bygger ut sitt mobilnät i städer och semesterområden

Pressmeddelande   •   Maj 25, 2011 08:52 CEST

Som enda operatör i Sverige kör 3 från och med idag 3G och mobilt bredband i det så kallade 900-bandet. Den nya tekniken ger bättre täckning och högre hastigheter både inomhus och utomhus.

Nu gör operatören en större uppgradering av sitt nät genom att även börja använda det så kallade 900-bandet för 3G och mobilt bredband med hastigheter upp till 16 Mbit/sekund. Fördelen är att det ger täckning över större område och överlägsen täckning inomhus. 3 är enda operatör på den svenska marknaden som använder 900-bandet för 3G och mobilt bredband.

 - Vi är väldigt stolta. Det är ett stort och viktigt steg för oss. Vi får fyra gånger så bra täckning och skillnaden märks, inte minst inomhus. Tillsammans med hastighetshöjningen i vårt ordinarie 3G-nät från 16 till 32 Mbit/sekund betyder det att Sveriges bästa 3G-nät har blivit betydligt bättre, säger Peder Ramel, VD på 3.

Från och med idag, onsdag 25 maj har operatören 900-täckning i Stor-Stockholm inklusive Södertälje, Stockholms skärgård och Roslagen, i Malmö och Lund, i Stor-Göteborg inklusive Kungsbacka och Bohuslän, i Dalsland, på Gotland och på Öland samt längs E12 i Norrland. Nu fortsätter 3 att bygga 900-täckning, närmast i Mälardalen och sedan resten av landet.

En mobilmast med 900-teknik täcker fyra gånger så stor yta som en mobilmast med vanlig 3G. Alla modem och mobiler som 3 sålt de senaste två åren kan använda 900-bandet med iPhone 3 GS som viktigaste undantag.

För mer information var vänlig kontakta:

Peder Ramel, VD

Mobil: +46 (0)735-333 023

E-post: peder.ramel@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se


Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder .Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information och 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument