Följ Tre Sverige

3 förbättrar täckningen i Almedalen

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2013 07:32 CEST

Mobiloperatören 3 har i år förstärkt mobilnätet inför Almedalen med åtta nya master i Visby. Totalt har 3 investerat 28 miljoner kronor under 2013 för att förbättra täckning, hastighet och kapacitet över hela Gotland.

Under Almedalsveckan är dålig täckning och bristande hastighet ett återkommande problem. För att förbättra mobilupplevelsen i Visby har 3 investerat i åtta nya 3- och 4G-master. Under Almedalsveckan kommer 3 dessutom att erbjuda en rad olika möjligheter till att surfa om det blir problem med uppkopplingen – oavsett vilken operatör man har.

- Under Almedalsveckan är mobilnäten överbelastade hos alla operatörer och det innebär problem med både samtal och mobilsurf, och det under en vecka när många arbetar från Visby. För att försöka skapa en permanent lösning på Almedalsproblematiken har vi byggt nya master och erbjuder dessutom alla besökare möjligheten att använda vårt nät på olika sätt, säger Nicholas Högberg, VD på 3.

Tidningen Resumé, som under Almedalen håller till vid Kronstallsgränd, kommer att dela ut gratis testabonnemang. Abonnemanget fungerar i både surfplattan och datorn. Även Resumés tidningsutdelare kommer att bistå surftörstande personer med dessa testabonnemang.

Dessutom kommer 3s Hotspot-pensionärer att promenera omkring i Visby under måndagen den 1 juli. En Hotspot-pensionär är, som namnet avslöjar, en pensionär som bär omkring på ett trådlöst nätverk. Den som befinner sig inom en radie på upp till en meter från dem kan enkelt koppla upp sig på nätverket märkt ”3GratisWiFi”.

För den som söker en fast punkt med gratis uppkoppling erbjuder 3 en sådan året runt på krogen Bolaget vid Stora Torget.


Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Malin Harman, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 72 26

E-post: malin.harman@tre.se

Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder. Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information och 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se


Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se