Följ Tre Sverige

3 först i Sverige med Softphone i växelapplikation för företag

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2014 09:30 CEST

Idag lanserar mobiloperatören 3 en uppgraderad version av sin växelapplikation för företag, 3Växel-appen 3.0. Bland nyheterna finns IP-telefonitjänsten Softphone. Tillägget av tjänsten gör att användare kan ringa och ta emot samtal i mobilen via internetuppkoppling i hela världen, till samma pris som hemma. 3 är den första och enda operatören i Sverige som erbjuder Softphone i en växelapplikation.

3Växel är en molnbaserad telefonilösning för företag och kan anpassas efter olika verksamheter genom att användaren själv väljer de funktioner som behövs. I och med integreringen av IP-telefonitjänsten Softphone i 3Växel-appen kan medarbetare ringa och ta emot samtal i mobilen över hela världen via internetuppkoppling, helt utan mobiltäckning. Användare ringer även till samma kostnad som om de ringde i 3s nät i Sverige, till exempel kostnadsfritt inom företaget.

− Att använda Softphone har starka fördelar. Det passar bra om företag vill ha kontroll över samtalskostnaderna i utlandet eller om användaren tillfälligt saknar mobiltäckning. När medarbetarna har skaffat tillägget 3Växel Softphone betyder det att man kan använda IP-telefoni i mobilen, datorn och i en fast IP-telefon. Man har samma nummer till alla telefoner på abonnemanget, vilket gör det mycket enkelt att använda, säger Örjan Sandahl, ansvarig 3Växel, på 3 Sverige.

Nyheter i 3Växel-appen 3.0
- 3Växel Softphone
- Enklare att koppla över samtal i Android
- Mobiltelefonens kontakter är tillgängliga i 3Växel-katalogen
- Flera mindre förbättringar, till exempel en enkel funktion för Glömt lösenord

Användare får tillgång till de nya funktionerna genom att uppgradera 3Växel-appen i App Store eller Google Play Butik. Tjänsten Softphone finns för iPhone och Android. Företag som använder 3Växel har möjlighet att prova Softphone kostnadsfritt fram till 30 september 2014. Därefter kostar tjänsten 40 kronor/månad/användare. Samtal via Softphone går in och ut via 3Växel i Sverige. Dessa samtal debiteras som om användaren befinner sig i Sverige. Eventuell kostnad för datauppkoppling kan tillkomma.

För att se en kort informationsfilm om hur Softphone fungerar, besök https://www.youtube.com/watch?v=IZN4Q28Hg9Y


För mer information, vänligen kontakta:
Kamran Alemdar, pr- och informationschef, 3 Sverige
Mobil: +46 (0)735-33 78 64
E-post: kamran.alemdar@tre.se

Eller besök 3s nyhetsrum:
http://www.mynewsdesk.com/se/tre/

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

PDF-dokument