Följ Tre Sverige

3 först ut bland operatörna att lansera egen programbutik

Pressmeddelande   •   Okt 13, 2009 09:01 CEST

3 arbetar för närvarande på högtryck med att färdigutveckla 3appS, vilket är en helt ny och egen programbutik för mobilprogram. Där kommer 3 att bjuda på det bästa inom applikationer, spel och många andra godbitar, som gör mobilen både roligare och mer användbar. 3appS blir tillgängligt för alla 3s kunder och förväntas lanseras fullt ut i slutet av 2009.

Från att ha varit ett ganska abstrakt begrepp som få kände till, har "mobil-apps" på kort tid blivit en allemansprodukt. Eftersom konsumenter nu laddar ner innehåll till mobilen som aldrig förr, har 3 valt att tillmötesgå den stigande efterfrågan och skapa en egen programbutik.

- Det har under resans gång vuxit fram framgångsrika programbutiker, men fram tills nu är det mobiltillverkarna själva som har suttit på den marknaden. Vi ser därför att det är upplagt för oss, som har flera års erfarenhet som innehållsleverantör, att skapa vår egen programbutik. Syftet är att ge våra kunder de bästa förutsättningarna att fylla sina 3Mobiler med kvalitetsinnehåll, säger, Nicholas Högberg, vice VD på 3 Sverige.

3appS kommer att fokusera på att erbjuda gratisprogram, men även applikationer som kostar upp till 99 kronor. Betalning kommer att ske via ordinarie månadsfaktura. Under lanseringsstadiet kommer det att finnas cirka 400 applikationer och 500 spel - siffror som kommer att öka dagligen. Programutbudet kommer att variera något, då tillgängligheten anpassas till vilken mobilmodell användaren har. Programmen och spelen kommer att fungera i mobiloperativsystemen Java eller Symbian.

Sony Ericssons värstingmobil Satio är först ut med att ha 3appS förinstallerat i sin mjukvara, men därefter kommer 3appS att ersätta 3eXplore i samtliga mobiler som säljs av 3 och vid lanseringen blir 3appS även tillgänglig i alla befintliga 3-mobiler.

Mobilbilder:
Nedladdningsbara bilder på våra mobiler finns på http://www.flickr.com/photos/3bilder/ eller
www.tre.se/marknadsmaterial Användarnamn: press Lösenord: press

För mer information var vänlig kontakta:
Nicholas Högberg, vice VD 3 Sverige
Mobil: +46 (0)735-33 7190
E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3
Mobil: +46 (0)735-33 74 04
E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Om 3
3-gruppen är världens ledande operatör av mobila bredbandsnät och mediatjänster med drygt 19 miljoner kunder i tio länder. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison-Whampoa Limited (60%) och Investor AB (40%). 3 Skandinavien har även en licens att driva 3G-nät i Norge. För mer information, gå till www.tre.se.