Följ Tre Sverige

3 har byggt ut nätet runt Hagfors och i Säfsen

Pressmeddelande   •   Jan 09, 2013 08:57 CET

Mobiloperatören 3 bygger i rask takt ut sitt prisbelönta nät. Nu har Hagfors och Säfsen fått förbättrad täckning och höjda datahastigheter.

Mobiloperatören 3 har byggt med 3G 900-teknik för bättre täckning och 4G-teknik för högre datahastigheter. Bland de platser som får tillgång till dessa förbättringar finns i bland annat skidanläggningen Säfsen, Fredriksberg, Uddeholm, Råda, Geijersholm samt nordöstra Hagfors.

-  Vi arbetar hela tiden med att förbättra vårt nät för våra nuvarande och tilltänkta kunder. Nu i vinter bygger vi runt 30 nya eller uppgraderade master med modernare teknik för högre hastigheter och bättre täckning, säger Nicholas Högberg, VD på 3 Sverige.

Mobiloperatören 3 utsågs till Årets Operatör på Telekomgalan i januari 2012. 3s nät är dessutom Sveriges bästa för data och mobilt bredband de senaste fem åren enligt tidningen Mobils stora årliga tester. Ingen av de andra operatörerna har haft lika bra täckning eller kommit upp i samma höga hastigheter.

För mer information var vänlig kontakta:

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder. Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument