Följ Tre Sverige

3 i samarbete med SOS Alarm

Pressmeddelande   •   Okt 15, 2007 08:45 CEST

Mobiloperatören 3 har inlett ett samarbete med SOS Alarm som kommer att göra det möjligt att spåra mobiltelefonanvändare i akuta nödsituationer. Lösningen innebär snabbare hjälp och ökad trygghet för alla 3s kunder om de skulle råka hamna i behov av akut hjälp.

Mobiloperatören 3 har sedan starten ett väl fungerande samarbete med polisen kring positionering av mobilsamtal i nödsituationer. Det här nya samarbetet innebär att även SOS Alarm kommer att få tillgång till positionering av mobilsamtal.

- Vi är väldigt glada att våra kunder kan känna den extra trygghet det här samarbetat innebär, säger Peder Ramel, koncernchef på 3.

Positioneringsfunktionen blir allt viktigare i takt med allt fler slutar att använda fast telefoni. Idag kommer ungefär 70 % av alla samtal till SOS Alarm från mobiler och nu kan larmmottagarna direkt se var dessa samtal kommer från och skicka utryckningsfordon till den plats där hjälpen behövs.


Mobilbilder:
Nedladdningsbara bilder på våra mobiler finns på
http://tremedia.episerverhotell.net/login.asp
Användarnamn: press
Lösenord: press


För mer information kontakta:
Erik Hörnfeldt, Information & PR 3,
Mobil: +46 (0)735-33 74 04,
e-post: erik.hornfeldt@tre.se


Om 3
3-gruppen är världens ledande operatör av mobila bredbandsnät och mediatjänster med drygt 14 miljoner kunder i nio länder. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison-Whampoa Limited (60%) och Investor AB (40%). 3 Skandinavien har även en licens att driva 3G-nät i Norge. För mer information, gå till www.tre.se.