Följ Tre Sverige

3 miljardinvesterar i bättre täckning och snabbare nät

Pressmeddelande   •   Nov 18, 2013 09:25 CET

Fram till nästa sommar genomför mobiloperatören 3 en miljardsatsning på förbättrad täckning. Bara i Kronobergs, Kalmar, Blekinge, Skåne och Hallands län planerar 3 att bygga minst 400 nya basstationer.

I morgon håller Kronobergs landshövding Kristina Alsér täckningsmöte med mobiloperatörerna och tillsynsmyndigheten PTS på Länsresidenset i Växjö. Mötet gäller mobiltäckningen i Sveriges fem sydligaste län. Inför det mötet vill mobiloperatören 3 presentera sin miljardsatsning på bättre täckning och ökade datahastigheter. I Sveriges fem sydligaste län har den hittills resulterat i 1 286 nya baststationer och fram till nästa sommar är ytterligare ett 400-tal planerade.

-  Ett bra mobilnät blir aldrig klart. Vi arbetar hela tiden med att förbättra vårt nät för våra nuvarande och tilltänkta kunder. Hittills i år har vi byggt drygt två nya eller uppgraderade basstationer om dagen i Södra Sverige, alla med modernare teknik för högre hastigheter och bättre täckning till exempel inomhus, säger Nicholas Högberg, VD på 3 Sverige.

Det här är vad 3 har byggt i södra Sverige under 2012 och 2013:

Kronoberg:     72 3G     107 4G

Kalmar län:   112 3G    141 4G

Blekinge:        65 3G     49 4G

Skåne:         213 3G    384 4G

Halland.         63 3G      82 4G

Den här utbyggnaden av förbättrad täckning inomhus och utomhus samt ökade datahastigheter kommer att fortsätta. I de fem sydliga länen är följande områden planerade: Nordöstra Kronoberg, Östra Blekinge, Österlen med Ystad och Trelleborg.  Varberg och Fjärås i Norra Halland. Ängelholm, Eslöv, Hässleholm, Kristianstad, Falkenberg, Ljungby, Växjö, Karlshamn, Västervik, Oskarshamn och Nybro.

Mobiloperatören 3 utsågs till Årets Operatör på Telekomgalan i januari 2012. 3s nät har dessutom vunnit tidningen Mobils årliga test av mobila bredbandsnät de senaste fem åren den genomförts. Ingen av de andra operatörerna har fått lika högt betyg för täckning och hastighet i testen.

För mer information var vänlig kontakta:

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se


Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se