Följ Tre Sverige

3 miljonsatsar på bättre täckning för Öland

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2014 08:52 CET

Mobiloperatören 3 bygger i rask takt ut sitt prisbelönta nät. Nu ska Öland få ännu bättre täckning och ökade datahastigheter.

3s nät kommer att få en rejäl uppryckning till under vintern och våren. Mobiloperatören planerar 9 nya master med 3G 900-teknik för bättre täckning och LTE/4G-teknik för högre datahastigheter. Dessutom kommer några existerande master att få ny teknik och förbättrad kapacitet i en uppgradering som beräknas vara genomförd till sommaren.  De nya masterna kommer att placeras i Böda, Borgholm, Köpingsvik, Färjestaden samt norr  om Borgholm och fyra master på östra Öland från Borgholm ner till Degerhamn. Masterna som uppgraderas står bland annat i Borgholm och Byxelkrok.

-  Vi arbetar hela tiden med att förbättra vårt nät för våra nuvarande och tilltänkta kunder. Nu i vinter bygger vi runt 20 nya eller uppgraderade master varje vecka med modernare teknik för högre hastigheter och bättre täckning, säger Nicholas Högberg, VD på 3 Sverige.

Mobiloperatören 3 utsågs till Årets Operatör på Telekomgalan i januari 2012. 3s nät har dessutom vunnit tidningen Mobils årliga test av mobila brebandsnät de senaste fem åren den genomförts. Ingen av de andra operatörerna har fått lika högt betyg för täckning och hastighet i testen.

För mer information var vänlig kontakta:

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se


Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument