Följ Tre Sverige

3 når tre miljoner kunder

Pressmeddelande   •   Jan 29, 2015 16:00 CET

Mobiloperatören 3 når tre miljoner kunder i Skandinavien efter en fortsatt stadig kundtillväxt under 2014. Sedan starten har företaget vuxit i snabb takt och har med tiden blivit både svenska och danska marknadens naturliga utmanare till de större etablerade telekombolagen.

Företaget Hi3G Access AB med varumärket 3 startades i december 2000 av svenska Investor AB och Hongkong-baserade Hutchison Whampoa med visionen att skapa en ny plattform för mobil kommunikation. 2003 lanserades mobiloperatören 3 på den svenska och danska marknaden och med 3G-tekniken revolutionerade man branschen med tjänster som videosamtal och snabb mobilsurf samt erbjudanden som fria samtal inom det egna nätet.

2008 firade 3 Skandinavien femårsjubileum som operatör och tog då in sin miljonte kund. Nu, sju år senare, tar operatören in sin tre miljonte kund.

– Det har varit en otroligt spännande och lärorik resa och jag är övertygad om att vi fortfarande har det bästa kvar att uppleva med 3. Vi har gått från att vara en lite bråkig busunge på den skandinaviska operatörsmarknaden till att bli en ansvarsfull och utmanande ungdom. Jag är otroligt stolt över att ha varit en del av den utvecklingen, säger Nicholas Högberg, vd på 3 Sverige.

Fri data till kunder som varit med sedan start
Som tack för visat stöd och lojalitet kommer 3 Sverige att bjuda alla befintliga kunder som tecknade abonnemang i samband med lanseringen 2003, på 10 gigabyte fri extradata varje månad för all framtid, förutsatt att de fortsätter att vara 3-kunder.

– Det fanns en del att önska i form av nätkapacitet och tillgång till dugliga 3G-mobiler då vi lanserade 2003. Det var inte många som trodde på oss i början men vi har lyckats bygga upp ett av världens bästa mobila datanät och är idag ett lönsamt och väl fungerande företag. Det gör det extra kul att kunna ge tillbaka till de som vågade tro på oss när vi började den här resan, avslutar Nicholas Högberg.

För mer information, vänligen kontakta:
Kamran Alemdar, pr- och informationschef 3 Sverige
E-post. kamran.alemdar@tre.se
Tel. 0735-337864

Eller besök 3s nyhetsrum:
http://www.mynewsdesk.com/se/tre/

Om 3
3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

PDF-dokument