Följ Tre Sverige

3 renodlar sina skandinaviska bolag och omstrukturerar

Pressmeddelande   •   Aug 14, 2014 10:00 CEST

Den 1 september går Peder Ramel in som arbetande styrelseledamot i samtliga skandinaviska 3-bolag samtidigt som Ramels koncernchefspost försvinner. I och med omstruktureringen blir 3s operativa vd Nicholas Högberg nu även juridiskt ansvarig för 3 Sverige. Omorganisationen blir ett naturligt steg för 3s svenska och danska verksamhet då båda landsbolagen visar på stadig tillväxt och god lönsamhet.

– Omorganisationen betyder att vi renodlar strukturen i 3 Skandinavien så att den svenska och danska verksamheten blir mer lika varandra samt för att tydliggöra ländernas roller gentemot styrelsen. Det går bra för 3 i både Sverige och Danmark vilket gör att implementeringen av parallella landsorganisationer är ett positivt och naturligt steg i vår skandinaviska utveckling, säger Peder Ramel, koncernchef på 3 Skandinavien.

Ramel lämnade operativt över den svenska vd-posten till Nicholas Högberg 2012, som nu även blir juridiskt ansvarig för 3 Sverige. Peder Ramel har varit koncernchef för 3 Skandinavien sedan 2007 och fortsätter att vara vd för Hi3G Holdings AB.

3s danska verksamhet leds sedan 2005 av Morten Christiansen och både Högberg och Christiansen rapporterar nu direkt till styrelsen, med ansvar för respektive land.


För mer information, vänligen kontakta:

Peder Ramel, Koncernchef, 3 Skandinavien
Mobil: +46 (0)735-333 023
E-post: peder.ramel@tre.se 

Kamran Alemdar, Information & PR, 3 Sverige
Mobil: +46 (0)735-33 78 64
E-post: kamran.alemdar@tre.se 

Eller besök 3s nyhetsrum:
http://www.mynewsdesk.com/se/tre/


Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se