Följ Tre Sverige

3 startar återvinningsprogram för mobiler

Pressmeddelande   •   Aug 28, 2014 15:25 CEST

Mobiloperatören 3 inleder den 1 september ett återvinningsprogram i sina egna butiker vilket innebär att man som konsument kan lämna in sin gamla mobil och antingen skänka mobilens värde till Barncancerfonden eller som 3-kund få summan avdragen på sin mobilräkning. 

 – Vi svenskar ligger extremt långt fram när det gäller teknik och prylar och vi vill gärna ha det senaste av allt. Samtidigt är det många som har mobiler som ligger hemma och skräpar och som tillslut hamnar på soptippen, vilket är synd både ur ett miljö- och privatekonomiskt perspektiv, säger Nicholas Högberg, vd på 3 Sverige.

I och med 3s återvinningsprogram erbjuder operatören alla som har använda mobiler chansen att återvinna dem med möjligheten att antingen donera eller göra ett avdrag på sitt befintliga eller nya abonnemang.

Projektet inleds den 1 september i ett tiotal butiker runt om i Sverige och rullas ut i samtliga 3-butiker under hösten.

Återvinnandet av mobiler tillhandahålls av en underleverantör och varje mobil kontrolleras och värderas i butik och dess värde baseras på mobilens skick. Vill man göra ett avdrag på sitt befintliga eller nya abonnemang kan det göras på 6, 12 eller 24 månader.

3 tar emot alla modeller och vill man få avdrag på sitt befintliga eller nya abonnemang går det enbart med ett mobilinbyte, men vill man donera mobilens värde finns det inga begränsningar och man behöver inte vara 3-kund för det. Erbjudandet med avdrag på sin räkning gäller både befintliga kunder samt kunder som tecknar nytt abonnemang hos 3. Mobilen som lämnas in behöver inte vara köpt hos 3.

När underleverantören får den inbytta mobilen raderas kundens data för att ingen risk för spridning av kunduppgifter ska finnas. Produkten sorteras baserat på sitt skick för vidareförsäljning eller återvinning. 

För mer information, vänligen kontakta:
Nicholas Högberg, Vd, 3 Sverige
Mobil: +46 (0)735-33 7190
E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Kamran Alemdar, Pr- och informationschef, 3 Sverige
Mobil: +46 (0)735-33 78 64
E-post: kamran.alemdar@tre.se

Eller besök 3s nyhetsrum:
http://www.mynewsdesk.com/se/tre/


Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

PDF-dokument