Följ Tre Sverige

3 utser Foursquare till Årets jul-app 2010 En kombination av mobilitet och heta webbtrender

Pressmeddelande   •   Nov 23, 2010 08:45 CET

Årets julklapp utses sedan 1988 i Sverige av Handelns utredningsinstitut och är en aktuell produkt som tros kunna sälja bra och även anses vara tidstypisk. 3 presenterar nu istället Årets jul-app. Med utgångspunkten att Årets jul-app inte måste vara en storsäljare eller ens kosta något men att den måste representera samtiden, ha en tydlig funktion och en självklar plats i mobiltelefonen har juryn, bland annat bestående av Micael Dahlén, utsett applikationen Foursquare till Årets jul-app 2010.

Juryn med deras kompetens inom innovation bestående av Micael Dahlén, professor på Handelshögskolan, Claes Magnusson på Malmö Yrkeshögskola, Pernilla Jonsson, affärsområdesansvarig på Kairos Future och Johan Gertéll, ansvarig för mobilportalen och appar på 3 var tidigt överens om att Foursquare är Årets jul-app 2010.

— När jag fick frågan om att medverka i juryn tackade jag genast ja. Det känns helt rätt att utse Årets jul-app i den uppkopplade tid vi lever i idag, precis lika relevant som att utse Årets julklapp. Foursquare är den app som har haft 2010 som det stora genombrottsåret och är därför en självklar vinnare, säger Micael Dahlén, professor Handelshögskolan och jurymedlem för Årets jul-app 2010.

 Kriterier för Årets jul-app 2010
Årets jul-app är en applikation som speglar vår samtid. Den har en tydlig funktion i mobilen, som underhållare eller något med ett högt nyttovärde. Eller så kombinerar den båda.

Årets jul-app är folkligt förankrad. Antingen i den mån att den är frekvent nerladdad, eller att den är så pass intressant att den tilltalar vitt skilda målgrupper.

Årets jul-app ska kännas som en nödvändighet till mobilen just nu – men den skall också kommas ihåg många år senare.

Motivering Årets jul-app 2010 – Foursquare
2010 är det stora genombrottsåret för Foursquare och andra "check-in"appar som exempelvis Gowalla och kommande Facebook Places. Appen är en kombination av mobilitet och heta webbtrender som speldynamik med borgmästarskap och emblem, sociala funktioner kopplade till Facebook och Twitter samt användargenererat innehåll.  

Genom att ”checka in” där du befinner dig kan du enkelt berätta för andra var du är, samt få tips och rekommendationer - samtidigt som du har full kontroll på vilka som vet var du är och när. 

Foursquare är lika beroendeframkallande som Angry birds, lika social som Facebook och lika relevant som Google - därför tycker vi att det är en värdig vinnare av Årets Jul-app.

Vi i juryn väntar nu med spänning på Facebook Places och Google Hotspots inträde på denna marknad. 

Andra appar vi gillar är spel som exempelvis Angry birds, Doodle jump och Cut the rope och andra appar som Spotify, SVT Play, Aftonbladet Supernytt och Facebook. 

3 har som vision att vara förstahandsvalet för ett bättre och mer mobilt liv och arrangerar bland annat den årliga tävlingen SADC – Swedish Applikation Development Contest – för att hylla alla duktiga utvecklare som vilka genom en enorm kreativitet gör våra mobiltelefoner lite bättre och lite smartare. Från och med i år är det även dags att hylla den applikation som känns mest samtida, nödvändig och folkligt förankrad – det vill säga Årets jul-app 2010.

För mer information vänligen besök:

www.tre.se/julapp

Eller kontakta:

Linda Kardell, PR Consumer & Business Marketing, 3

Mobil: +46 (0)735-33 70 75

E-post: linda.kardell@tre.se

Om 3
3 är den världsledande mobiloperatören på 3G och mobilt bredband med mer än 27 miljoner kunder i tio länder. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Investor AB (40 %) och Hutchison Whampoa Ltd (60 %). 3 Skandinavien har också en licens att driva 3G-nät i Norge.

Bifogade filer

Word-dokument