Följ Tre Sverige

3s Charlotta Lindahl utsedd till en av Framtidens Kvinnliga Ledare

Pressmeddelande   •   Maj 12, 2010 09:00 CEST

I går kväll presenterade Shortcut och Ledarna sin lista över Framtida Kvinnliga Ledare 2010 och Charlotta Lindahl, som är mobiloperatören 3s direktör för kundservice och lojalitet, hamnade på en andra plats.

Framtidens Kvinnliga Ledare (FKL) presenteras årligen av karriärsnätverket Shortcut och av chefsorganisationen Ledarna i samarbete med talangpartnern Nova Networks. För fjärde året i rad presenterades 75 unga kvinnliga chefer, samtliga framtida ledare och förebilder inom svenskt näringsliv.

Charlotta Lindahl hamnade förra året på en åttonde plats, men då som Sales och Marketing Manager på EF. Charlotta började på 3 i augusti 2009 och ingår i ledningsgruppen.  Hon har haft en betydande roll i 3s arbete med att hålla sina befintliga kunder nöjda samt att säkerställa att de får en service och behandling så att de känner sig nöjda med sitt val av operatör.

– Jag känner mig extremt hedrad över att ha hamnat så högt på årets lista, tillsammans med otroligt många talangfulla och driftiga unga kvinnor, sa en glad Charlotta Lindahl strax efter ceremonin i går kväll.

Högts upp på årets lista hamnade Salomeh Tafazoli, chef för logistik- och försäljnings- utveckling på Volvo lastvagnar och på tredje plats hamnade Karin Bodin som är vd för Polarbröd.

För att kunna bli nominerad måste man vara mellan 20-35 år, arbeta som chef eller ledare inom näringsliv, offentlig sektor, kultur, ideell verksamhet eller politik. I fjol rankades Sandvik Materials Technologys globala inköpschef Ingrid Larsby Arvered högst upp på listan. 2008 toppades listan av Anna Eckerse Svensson, operativ chef på MTG Radio och 2007 stod Åsa Keller, VD för HomeMaid överst på listan.

För att vara aktuell för utmärkelsen måste personen i fråga uppnå höga värden inom områdena resultat, personliga egenskaper och potential.

På Kompetensgalan tidigare i år blev 3s Nicholas Högberg utsedd till Årets Ung Chef och Katarina Berg på 3 fick priset Årets Hälsobefrämjande Ledarskap.

Bilder:

Nedladdningsbara pressbilder på 3s personal finns på: http://www.flickr.com/photos/3bilder
FKL:s pressbild på Charlotta Lindahl finns på http://bit.ly/9tUotp

För mer information var vänlig kontakta:

Nicholas Högberg, vice VD
Mobil: +46 (0)735-337 190
E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3
Mobil: +46 (0)735-33 74 04
E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Om 3
3 är den världsledande mobiloperatören på 3G och mobilt bredband med mer än 25 miljoner kunder i tio länder. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Investor AB (40 %) och Hutchison Whampoa Ltd (60 %). 3 Skandinavien har också en licens att driva 3G-nät i Norge.