Följ Tre Sverige

Årets Operatör 3 bygger ut nätet i Lund, Malmö, Sigtuna, Karlskrona, Växjö, Karlstad, Göteborg och Stockholm

Pressmeddelande   •   Feb 27, 2012 09:50 CET

Mobiloperatören 3 bygger i raskt takt ut sitt prisbelönta nät. I början av 2012 har redan ett 40-tal nya master tagits i bruk, med förbättrad täckning och ökade datahastigheter.

- Vi arbetar hela tiden med att förbättra vårt nät. Vi bygger nya master och uppgraderar de vi har till modernare teknik med högre hastigheter, säger Peder Ramel, koncernchef på 3.

Här följer en detaljerad beskrivning av de nya master som 3 tagit i bruk under de senaste veckorna.

2100-master för ny täckning och datahastigheten upp till 32 Mbit/s:

Bandhagen, Hagsätra, Jarlaberg och telefonplan i Stockholm, Saltarö och Ingarö Brunn i Värmdö, Tyresövägen i Nacka, Linaberg i Västerhaninge, Sigtuna, Lindholmen Science Park, Krokslätt och Gårda i Göteborg, Växjö Arena, Zachrisdal i Karlstad, Malmömässan, Dockan-området,  Ångbåtsbryggan, Ribergsborg och Brunkeflo i Malmö, Östra Torn i Lund, Galgamarken i Karlskrona och Osthang i Ramundberget.

900-master för förbättrad räckvidd, förbättrad inomhustäckning och datahastigheter upp till 16 Mbit/s:

4 siter på Kungsholmen i Stockholm, Blackeberg, Galgamarken i Karlskrona, telefonplan i Stockholm, Kung Oscars Väg och Klosterhagen i Lund

I början av 2012 har vi närmare 200 nya master under byggnation och installation och kommer att rapportera så snart de är klara att börja användas.

Mobilbilder:

Nedladdningsbara bilder finns på http://www.flickr.com/photos/3bilder/

För mer information var vänlig kontakta:

Peder Ramel, VD

Mobil: +46 (0)735-333 023

E-post: peder.ramel@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder .Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information och 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument