Följ Tre Sverige

Annika Söderberg ska utveckla nya affärsmöjligheter på Tre

Pressmeddelande   •   Maj 02, 2017 10:31 CEST

Annika Söderberg blir chef för affärsområdet Nya affärer på mobiloperatören Tre. I över 25 år har Annika drivit förändring och utvecklat nya affärer för både storbolag och startups. Hon har närmast haft flera ledande chefsbefattningar inom Schibstedkoncernen och har även varit produkt- och marknadsdirektör på ComHem. Hon tillträder den 14 augusti och får titeln CCO New Businesses.

- Att fokusera på affärsutveckling, nya tjänster och erbjudanden mitt i den snabba mobila och digitala utvecklingen är en mycket spännande möjlighet och utmaning där jag hoppas att min erfarenhet kommer att bidra till Tres fortsatta framgångar, säger Annika Söderberg

I över 25 år har Annika drivit förändring och utvecklat nya affärer för både storbolag och startups. Under hennes åtta år på Schibsted var hon bland annat vd för Aftonbladet Nya Medier, chef för Produkt, IT & Affärsutveckling, ansvarig för Medialab samt affärsområdeschef för Nya Medieprodukter. Hon var också drivande i transformationen av ComHem från kabelbolag till ledande Triple Play-operatör. Annikas tjänst blir en nyckelroll i Tres nya ledningsgrupp som vd Johan Johansson presenterade i februari.

- Jag är väldigt glad att Annika valt att följa med på den resa vi gör nu och jag är övertygad att Annika är rätt person att ge oss bästa tänkbara förutsättningar att accelerera den resa som vi påbörjat. Annika har från sina tidigare roller stor erfarenhet av att utveckla och leda i en snabbrörlig miljö, för att skapa produkter och tjänster som utmanar marknaden och ligger i framkant, säger Johan Johansson, vd på Tre Sverige.

Annika kommer att ingå i Tres ledningsgrupp och rapportera till vd Johan Johansson.


För ytterligare information och intervju, vänligen kontakta:
Kamran Alemdar, PR- och informationschef, Tre Sverige
kamran.alemdar@tre.se
Tel. 0735 33 78 64

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se