Följ Tre Sverige

Bring Parcels går över till 3s mobila växel i Sverige och Danmark

Pressmeddelande   •   Jun 03, 2010 11:19 CEST

Bring Parcels överger fast telefoni och går över till 3 som sin nya mobiloperatör för sina 200 medarbetare i Sverige och Danmark. Därmed blir de bland de första företagen att använda den nya växellösningen ”3Växel Skandinavien” som är en gemensam mobilväxel för företag i Sverige och Danmark, och som bara finns hos 3.

Bring är ett nordiskt post- och logistikföretag och en nordisk utmanare inom post- och logistikbranschen. Bring Parcels är koncernens satsning på paketmarknaden i Sverige och övriga Norden.

Alla Bring Parcels 200 svenska och danska medarbetare överger nu den fasta telefonen och går över till enbart mobiltelefoni. De överger även tidigare växellösningar och går över till en gemensam och mobil växel från 3, med komplett växelfunktionalitet i varje anställds mobil. Detta görs helt utan investering i hårdvara eller fysisk installation i lokalerna eftersom alla tjänster finns i mobilnätet. Fördelarna blir ökad mobilitet, enklare telefonservice för Bring kunder och ökad kostnadskontroll för Bring som organisation eftersom medarbetarna får interna kortnummer och ringer kostnadsfritt inom företaget och över landsgränserna.

-          I och med att vi är utspridda i Skandinavien och helt mobila i vår verksamhet så är en sådan här lösning ultimat för oss. Det är alltid krångligt att ha olika växlar, och framför allt olika system, för olika länder och fram till nu har det varit vår vardag. Nu är kommunikationen mellan Sverige och Danmark enhetlig och med god kontroll och framför allt kostnadsfri säger Peter Marklund, IT Purchase Manager, Bring Parcels.

3s mobila växel med tjänsten ”3Växel Skandinavien” är till för företag med kontor i Sverige och Danmark. Anställda i Sverige får svenska abonnemang från 3 och anställda i Danmark får danska abonnemang från 3, och alla användare registreras med samma växel-ID vilket underlättar all kommunikation inom företaget och länderna emellan.

-          Den här typen av lösning för gemensam växel i mobilerna över landsgränser är något som efterfrågas allt mer av våra företagskunder i Sverige och Danmark idag. Det är en förbättring av 3s befintliga mobilväxel - i en värld där företagens affär blir allt mer globaliserad måste såklart även de centrala kommunikationsverktygen fungera över landsgränserna, säger Nicholas Högberg, vice vd på 3.

Konkret innebär den gemensamma mobilväxeln stora förenklingar för Bring Parcels dagliga företagskommunikation: kortnummer för alla medarbetare möjlighet att skapa flera svarsgrupper med IVR (talsvar) för att snabbt kunna koppla kundsamtal till rätt avdelning över landsgränserna, och alla medarbetare kan enkelt sköta växeln från sina mobiler och från sina datorer. Administratörerna kan ändra inställningar för båda länderna och det går dessutom att ha både danska och svenska telefonister i samma växel vilket underlättar vid externa samtal.

Läs mer på www.tre.se/mobilvaxel

Kontakt:
Nicholas Högberg, vice vd på 3
Mobil: 0735 - 337190
E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Anna Larsen, PR & Kommunikation Marknad på 3
Mobil: 0735 - 337072
E-post: anna.larsen@tre.se

Peter Marklund, IT Purchase Manager, Bring Parcels
Mobil: 0765-271708
E-post: peter.marklund@bring.com

Om 3Företag
Inom 3s företagsverksamhet levereras produkter och tjänster för mobila kommunikationstjänster som ger förbättrad tillgänglighet, rörelsefrihet och kontroll, och därigenom bidrar till att öka organisationens eller företagets konkurrenskraftighet på marknaden. 3 förenklar för företagen.

Om Bring Parcels
Bring Logistics är en del av Posten Norge koncernen som 2009 omsatte 27 miljarder NOK. Idag består koncernen av 24 000 medarbetare och har gått från att vara ett norskt postföretag till en väsentlig aktör på den nordiska post- och logistikmarknaden. Ambitionen är att bli en post-, kommunikations- och logistikkoncern i världsklass med Norden som hemmamarknad. Bring Parcels AB är en del av Bring Logistics och har ansvar för paketdistributionen i Norden.

Om 3
3 är den världsledande mobiloperatören på 3G och mobilt bredband med mer än 25 miljoner kunder i tio länder. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Investor AB (40 %) och Hutchison Whampoa Ltd (60 %). 3 Skandinavien har också en licens att driva 3G-nät i Norge.

Bifogade filer

PDF-dokument