Följ Tre Sverige

Elias Berglund ny CHRO på Tre

Pressmeddelande   •   Apr 28, 2017 13:55 CEST

Elias Berglund, CHRO på Tre Sverige

Elias Berglund blir ny CHRO (Chief Human Resource Officer) på mobiloperatören Tre. Han kommer närmast från en chefsroll inom HR på Tre, där han varit i fyra år.

- Det känns oerhört roligt och hedrande att få förtroendet i en ny roll och tillsammans med mina fantastiska kollegor fortsätta arbeta med det jag älskar. Jag ser fram emot att fortsätta hjälpa Tre att utvecklas i en tät tango med kunder, medarbetare och med utmanande erbjudanden mot fler och nöjdare kunder. Med oss har vi våra värderingar och vår framgångsrika kultur och det är med ödmjukhet och entusiasm jag tar mig an uppdraget, säger Elias Berglund, tillträdande CHRO på Tre.

Elias Berglund har arbetat på Tre sedan maj 2013 i en roll som HR-chef inom sälj och service och nu senast som Head of HR inom de kommersiella och operativa enheterna. Elias har tidigare arbetat med HR på bland annat Klarna och SF Bio. Elias är utbildad beteendevetare med inriktning mot personal och organisation.

- Det känns väldigt kul att Elias har valt att ta den här tjänsten och jag är övertygad om att han är rätt person att fortsätta utveckla och förädla den fantastiska företagskultur vi har på Tre. Med Elias kompetens, ledarskap och engagemang för medarbetarna, känns det tryggt att fortsätta den spännande resan som vi har påbörjat, säger Johan Johansson, vd på Tre Sverige.

Elias kommer att ingå i Tres ledningsgrupp och rapportera till vd Johan Johansson. Elias tillträder sin nya roll i sommar och efterträder Mattias Segelmark som lämnar Tre efter totalt tio år hos operatören, för en tjänst som HR-direktör på modevarumärket Gant.

För ytterligare information och intervju, vänligen kontakta:
Kamran Alemdar, PR- och informationschef, Tre Sverigekamran.alemdar@tre.se
Tel. 0735 33 78 64

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se