Följ Tre Sverige

Ett steg mot smarta städer när Tre och Bumbee Labs tecknar avtal

Pressmeddelande   •   Sep 17, 2019 09:00 CEST

Karl Samuelsson, vd på Bumbee Labs och Adam Boström, product manager för IoT på Tre Sverige.

Tre Sverige tecknar avtal med svenska IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att Tre kommer leverera mobil uppkoppling till Bumbee Labs IoT-lösningar som bland annat mäter besöksflöden i köpcentrum och stadskärnor, ett steg mot smartare städer.

Mätningarna sker genom att fånga upp anonymiserade Wi-Fi-signaler från smartphones och är den enda lösningen i sitt slag som är godkänd av datainspektionen.

- Samarbetet med Bumbee Labs visar vår styrka som en säker och pålitlig leverantör av framtidens mobila nät- och uppkopplingslösningar. Bumbee Labs sitter på en av de viktigaste nycklarna för att använda sig av IoT-teknologin och skapa smarta städer, och det ska bli mycket spännande att arbeta tillsammans, säger Adam Boström, Product Manager IoT på Tre.

Med sin unika metod kan Bumbee Labs få fram säker statistik på hur många människor som besöker ett visst område, såsom en stadskärna, och hur de rör sig, hur länge de besöker området med mera. Genom att analysera den insamlade datan kan företag som exempelvis driver köpcentrum eller butiker effektivisera och optimera sin verksamhet baserat på hur människor rör sig. En förutsättning för att lyckas är en stabil och säker uppkoppling.

– Tre är en pålitlig, driftsäker och kostnadseffektiv partner med ett starkt driv kring IoT och vi är jätteglada att samarbeta tätt framöver, säger Karl Samuelsson vd på Bumbee Labs.

Lösningen från Tre är en ren mobillösning vilket gör att Bumbee Labs inte behöver vara beroende av fasta nätverksuppkopplingar. All data kommer hanteras via 3 IoT Control Centre för att på så sätt få en flexibel och pålitlig översyn av all datatrafik.

­– Med Tres IoT-lösning får vi en effektivare och flexibel mobil lösning som kommer förbättra vårt arbete. Det känns också mycket tryggt att ha Tre som samarbetspartner när vi nu expanderar på den internationella marknaden, säger Karl Samuelsson vd på Bumbee Labs.

Bumbee Labs är ett svenskt företag som idag har pilotprojekt och kunder i städer, flygplatser, köpcentrum, kaféer och restauranger runt om i Sverige, Finland, Baltikum och Ryssland.

Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.