Följ Tre Sverige

Game of Thrones fick datatrafiken att öka 300 procent

Pressmeddelande   •   Apr 16, 2019 16:21 CEST

Klockan 03.00 natten mot måndag hade den populära tv-serien Game of Thrones säsongspremiär på HBO Nordic vilket märktes i Tres mobilnät. HBO-trafiken steg under natten med 300 procent jämfört med samma tidpunkt förra veckan.

Många kunder hos Tre ställde klockan för att inte missa premiäravsnittet av seriens sista, haussade säsong. Siffrorna från natten visar att datatrafiken sköt i höjden direkt kl 03.00 när avsnittet släpptes över hela världen. Den normala HBO-trafiken peakar vanligtvis mellan kl. 21 och 22.

- Nuförtiden är det få tv-program och serier som får oss att samlas framför tv:n vid en specifik tidpunkt, det är vanligtvis bara stora sportevenemang som har den effekten. Men Game of Thrones gör att vi bänkar oss framför tv:n även mitt i natten. Det skapar en känsla av gemenskap med fans över hela världen, säger Oscar Otteborn, chef för konsumentaffären på Tre.

Mellan kl. 03.00 och 04.00 användes hela 400 GB i Tres nät till att streama HBO. Det innebär en ökning med 300 procent jämfört med samma tidpunkt föregående vecka. 

Tre har tidigare sett samma trend med Netflix-serien House of Cards 2016 och 2017. Då släpptes hela säsongen samtidigt, vilket gav en markant ökning av datatrafiken under hela dagen och hela helgen. 

Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.