Följ Tre Sverige

iPhone 5 rätt in på försäljningstoppen för september hos 3

Pressmeddelande   •   Okt 05, 2012 09:10 CEST

Tre intensiva premiärdagar räckte för att Apples nya, tunnare och lättare, iPhone 5 skulle rusa rakt upp på försäljninglistans första plats för september månad.

 Den här listan bygger på all försäljning av mobiltelefoner hos operatören 3, i våra 65 egna butiker från Malmö till Gävle, via www.tre.se, telesälj och kundservice. Den visar försäljningen under september, normalt sett en ganska lugn månad men inte i år eftersom det var premiär för Apples senaste iPhone-modell.

Sex av de andra mobilerna på listan är smartphones baserade på Android-plattformen och en normal månad säljs det fler Android-mobiler än iPhones baserade på Apples iOS, men september var inte en normal månad och Apple vann även kampen om populäraste operativsystem.

Listans två andra nykomlingar är Sony Xperia Miro som är en extremt attraktivt prissatt smartphone och användarvänliga Doro PhoneEasy 614.

  1. (ny), iPhone 5
  2. (1), iPhone 4S
  3.  (2), iPhone 4
  4. (4), Samsung Galaxy S3
  5. (3), Samsung Galaxy S2
  6. (6), HTC One X
  7. (ny), Sony Xperia Miro
  8.  (5), HTC One S
  9. (8), Samsung Galaxy Gio
  10. (ny), Doro PhoneEasy 614

Den här topplistan visar försäljningen under den gångna månaden via 3s website, telesales, 40-talet egna 3Butiker och närmare 1200 återförsäljare över hela landet. Siffran inom parentes är föregående månads placering

Mobilbilder:

Nedladdningsbara bilder på våra mobiler finns på http://www.flickr.com/photos/3bilder/

För mer information var vänlig kontakta:

Nicholas Högberg, CEO, 3 Sverige

Mobil: +46 (0)735-333 190

E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder. Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument