Följ Tre Sverige

Jim Carlberg ny marknadschef på Tre

Pressmeddelande   •   Sep 18, 2019 10:14 CEST

Jim Carlberg, marknadschef på Tre Sverige.

Jim är Tre Sveriges nya marknadschef för privatmarknaden. Han har stor erfarenhet från både telekombranschen och genomfört spännande varumärkesresor inom flera olika företag och branscher. Senast kommer Jim från en roll som Head of Brand på Comviq.

- Jag och Tre är en väldigt bra match och jag gillar verkligen kombinationen av hög kommersiell puls och det integrerade arbetssättet. Sällan har jag mött en så välkomnande och omhändertagande kultur som på Tre, fortsätter Jim.

Jim kom till Tre som interim marknadschef i början av sommaren och tar nu över permanent från och med 1 oktober. Tre är ett välkänt varumärke med hög kännedom och tydlig närvaro i medierna och samhället. Samtidigt pågår en snabb utveckling av modern marknadskommunikation med alltifrån datadrivna analyser till strategi och kanalval. Men trots all ny teknik och möjligheter är det människorna som står i centrum.

- Jag har alltid ansett att nyckeln till framgång är människorna. Och vi på Tre har inte bara en väldigt hög nivå kompetensmässigt på vår marknadsavdelning, utan det är också ett härligt gäng vinnarskallar. Utöver människorna är det att vi just nu har möjligheten att ta en tydligare position på marknaden, men då krävs det att våga välja – och välja bort. Ett varumärke förändras i takt med tiden, därför måste vi vara på tårna för att vara relevanta i vår kommunikation, säger Jim.

Rune Pedersen, chef för privatmarknaden på Tre Sverige, säger att Jim är en perfect match där Tre står nu.

- Jim har helt rätt bakgrund, inställning och samma syn på Tres varumärke som vi har. Det känns roligt att nu välkomna Jim till rollen som marknadschef, han var det självklara valet efter sommarens rekryteringsrunda, säger Rune.

Jim kommer senast från en roll som varumärkeschef på Comviq och brand manager på Tele2. Dessförinnan arbetade Jim som marknadschef på Unicef samt har även drivit reklambyrån Pool och varit planner på DDB.

Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.