Följ Tre Sverige

Johan Johansson ny vd för Tre Sverige

Pressmeddelande   •   Sep 01, 2016 09:00 CEST

Johan Johansson har utsetts till ny vd för mobiloperatören Tre i Sverige. Johan kommer närmast från MTG där han varit CFO/COO (finans- och operativ chef) för MTG Sverige.

På MTG har Johan haft ledande befattningar i både den operativa verksamheten samt på koncernnivå inom finans, HR och operations. Närmast kommer Johan från en roll som CFO/COO för MTG Sverige, som innefattar betal-TV (Viasat), fri-TV (MTGTV), Radio och Viafree. Johan var tidigare också försäljningsdirektör på TeliaSonera Finance och har även jobbat som projektledare på Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) och KTH Executive School.

– Johan har ett driv, en affärsförståelse och en personlighet som gör honom till rätt person att fortsätta leda Tre in i framtiden. Johan har en spännande bakgrund inom MTG med gedigen erfarenhet av att styra och leda för snabb och lönsam tillväxt i en miljö med hög förändringstakt och utmanarattityd. Jag är övertygad att Johan kommer att göra ett utmärkt jobb att fortsätta utmana marknaden och samtidigt jobba vidare med att öka kundnöjdheten hos våra drygt två miljoner svenska kunder, säger Peder Ramel, styrelseledamot Hi3G Access AB och tillförordnad vd.

Johan började 2006 som trainee på MTG och har sedan 2015 ingått i bolagets svenska ledningsgrupp. Johan är 37 år och har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan och en civilekonomexamen från Stockholms Universitet.

– Jag är mycket glad över att ha fått möjligheten att leda Tre i en mycket spännande tid. Tre har tagit marknadsandelar varje kvartal de senaste nio åren och det kommer bli mycket spännande att få vara en del av den fortsatta accelererande resan. Tre har gjort ett fantastiskt jobb och byggt bolaget med lönsam tillväxt. Det känns inspirerande och roligt att få förtroendet att ta Tre till nästa steg, kämpa för fler och nöjdare kunder, utveckla bolaget och därigenom bygga långsiktigt värde, säger Johan Johansson, tillträdande vd på Tre Sverige.

Johan Johansson tillträder som vd den 10 oktober och han efterträder Nicholas Högberg som på egen begäran lämnade Tre i våras.

För mer information och kontakt med Johan Johansson, vänligen kontakta:

Kamran Alemdar, pr- och informationschef, 3 Sverige
Tel. 0735 33 78 64
E-post. kamran.alemdar@tre.se

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se