Följ Tre Sverige

Kampen om Sveriges bästa applikation till smartphones fortsätter – Stort intresse för Swedish Application Developers Contest

Pressmeddelande   •   Dec 02, 2010 10:14 CET

Bidragen till SADC – Swedish Application Developers Contest – fortsätter att komma in och intresset är stort bland svenska utvecklare om att vara med och tävla. Efter halva tävlingsperioden har drygt 35 bidrag kommit in och om en månad är det dags för juryn att utse den bästa applikationen 2010.

Nu är det halvtid i tävlingen där svenska utvecklare har chansen att skapa och tävla om den bästa applikationen. Hittills har intresset varit stort både hos utvecklarna och de som besöker sadc.se för att rösta. Alla som röstar har chans att påverka resultatet då alla röster tas i beaktning av juryn vid slutomröstningen. Juryn bestående av Johan Gertéll, portalchef på 3, Eric Nihlmar, Swedroid, Adrian Bengtsson, 99mac, Roger Åberg, Feber,se och Karin Adelskiöld, Lillagumman.se har ett hårt arbete framför sig för att utse den slutgiltiga vinnaren.

­­­–  Det här är både en väldigt rolig och viktig tävling som 3 tillsammans med Swedroid och 99mac anordnar. Appar idag är helt avgörande för smartphones – en telefon utan appar är som kärlek utan kyssar. Med applikationer kan alla göra sin telefon personlig, rolig och sexig, säger Karin Adelskiöld, teknikjournalist på Lillagumman.se.

Tävlingsvillkor
Ett tävlingsbidrag skall levereras som en fungerande applikation, som en hel fil och kunna användas utan redigeringar.  Applikationen eller versionen av applikationen skall vara skapad av den tävlande under 2010 samt vara publicerad på respektive app-store senast den 31:a december.

Applikationen skall vara unik. Det finns inget självändamål för juryn i SADC att neka applikationer med funktioner liknande befintliga, redan publicerade applikationer. Målet är dock att alla tävlande applikationer skall ha ett unikt moment som gör just dem nyttiga för användaren. Vid tvivelaktiga fall har juryn full beslutanderätt avseende om applikationen skall godkännas som tävlingsbidrag eller inte. Sista datum för anmälan är den 31 december 2010.

Förstapriset i SADC 2010 är resa och boende till San Francisco samt inträde till WWDC alternativt Google I/O 2011 för en person.

För mer information: www.sadc.se

 

För mer information var vänlig kontakta:

Magnus Sjögren, chef för Digitala Gruppen, 3

Mobil: +46 (0)735-33 77 71                                         

E-post: magnus.sjogren@tre.se

 

Om 3
3 är den världsledande mobiloperatören på 3G och mobilt bredband med mer än 27 miljoner kunder i tio länder. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Investor AB (40 %) och Hutchison Whampoa Ltd (60 %). 3 Skandinavien har också en licens att driva 3G-nät i Norge.