Följ Tre Sverige

​Matylda Lovenvall ny chef för Produkt och Marknad på Tre Företag

Pressmeddelande   •   Feb 23, 2018 13:40 CET

Matylda Lovenvall blir chef för Produkt och marknad på Tre Företag och en nyckelspelare i operatörens företagssatsning. Hon kommer närmast från Telia Sverige där hon haft en roll som Head of Commercial Product Management. Matylda får titeln Head of Product and Marketing på Tre Företag och tillträder sin nya tjänst i maj.

- Det känns fantastiskt att ha fått förtroendet att ta ett helhetsansvar för produkt, marknad och lojalitet. Med min förmåga att entusiasmera team i förändring och erfarenhet av att tillsammans skapa innovativt och strategiskt affärsvärde är Tre och jag en ”perfect match”- både vad gäller ambition i förändringsresan och de värderingar vi delar. Jag ser därför mycket fram emot möjligheten att få bidra till att både utveckla och växa Tres företagsaffär, säger Matylda Lovenvall.

2018 blev Matylda utnämnd till en av 101 Supertalanger av Veckans Affärer och hamnade även på chefsorganisationen Ledarnas lista över Sveriges 75 kvinnliga framtida ledare.

- Jag är jätteglad att Matylda har valt att kliva ombord och vara med på den spännande förändringsresa vi befinner oss mitt uppe i. Med hennes starka driv, affärssinne och erfarenhet från produkt och marknad är jag övertygad om att hon kommer kunna lyfta Tres företagsaffär till nästa nivå och bli en nyckelspelare i den tillträdande affärsområdeschefen Sofia Nyctelius Krooks team, säger Annika Söderberg, tillförordnad affärsområdesansvarig för Tres företagsaffär samt chef för nya affärer på Tre.

Innan Telia har Matylda haft flera olika chefspositioner på Tele2 inom produkt och affär. Matylda kommer att ingå i Tre Företags ledningsgrupp och rapportera till CCO Sofia Nyctelius Krook.

Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre påwww.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.