Följ Tre Sverige

Miljardbolag: Jobben för unga finns

Pressmeddelande   •   Apr 08, 2013 11:16 CEST

Det finns jobb för unga i Sverige, enligt mobiloperatören 3s VD Nicholas Högberg. En väg till att få jobb är att inte sikta för högt och försöka få drömjobbet direkt. 

Enligt Arbetsförmedlingen är var fjärde person mellan 16-25 år utan arbete i Sverige. Räknar man bort de unga som idag studerar, men samtidigt söker jobb, är siffran 14,1 procent. OECD har öppet kritiserat Sveriges höga trösklar för ungdomar som ska in på arbetsmarknaden.

Nicholas Högberg är VD för 3 och planerar att anställa 600 unga personer under 2013. Enligt honom beror ungdomsarbetslösheten inte endast på bristen av arbetstillfällen, utan att många av dagens unga behöver ändra sin inställning till det första riktiga jobbet.

– Vi träffar ett hundratals unga idag och många av dem vill ha sitt drömjobb direkt, helst med hög ingångslön, säger Nicholas Högberg. Jakten på det perfekta första jobbet skapar tyvärr ofta motgångar som sänker självförtroendet och bidrar till en känsla av hopplöshet.

3 rekryterar medarbetarna mera utifrån inställning än från CV och företaget lägger stora resurser på internutbildning. Inom ett år kan en exempelvis en oerfaren kundserviceagent att vara chef över ett team, för att sedan kunna fortsätta sin karriär hos antingen 3 eller någon annan.

– Vi på 3 är inte unika genom vår satsning på internutbildning av unga, många företag arbetar idag efter samma princip. Tillsammans skapar vi stora möjligheter till arbete och en bra fortsatt karriär för de unga som kommer in hos oss, säger Nicholas Högberg.

3 anställer i snitt två personer per arbetsdag vilket innebär 600 rekryteringar per år. Det handlar främst om arbetstillfällen inom service, sälj och IT. Snittåldern för alla nyanställda inom bolaget är under 24 år och totalt arbetar personer från ett trettiotal olika nationaliteter inom det svenska bolaget.

Det fem viktigaste råden Nicholas Högberg vill ge unga i dag är att:

1. Sikta på drömjobbet men våga gå in på en annan position för att komma in på arbetsmarknaden

2. Formulera dina långsiktiga mål högt och var beredd att kämpa för att komma dit

3. Visa att du vill! Engagemang flyttar berg och det ger jobb också

4. Bygg din kompetens och se till att du har kul när du gör det!

5. Ha tålamod! Att vara runt 20 år är ingen ålder på arbetsmarknaden. Det finns gott om tid och drömjobben finns kvar


För mer information kontakta:

Nicholas Högberg, vd, 3

Mobil: +46 (0)735-33 71 90

E-post: nicholas.hogberg@tre.se


Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se