Följ Tre Sverige

Mobiloperatören 3 tipsar- 3 saker att tänka på inför utlandssemestern

Pressmeddelande   •   Jun 25, 2012 10:45 CEST

Semestern närmar sig med stormsteg och många svenskar ska resa utomlands. 2011 åkte svenskarna på hela 14,5 miljoner utlandsresor och de populäraste resmålen är Turkiet, Mallorca, USA och Thailand enligt Svenska Dagbladet. Denna vecka delar mobiloperatören 3 med sig av 3 tips för att minimera kostnaderna för mobiltelefonen på utlandsresan. 

1. Ta reda på vilka tilläggstjänster som kan vara bra att ha vid en utlandsvistelse. För den som ringer mycket finns tjänsten 3Global Wifi. Du ringer hem till Sverige via 3s 3Global WiFi-app för samma pris oavsett var du befinner dig. Tjänsten 3Global Mobilsurf är anpassad till den som surfar mycket. Den ger ett lägre pris för mobilsurf än den ordinarie prislistan för utlandet.

2. Om du inte vill betala för meddelande som lämnas till dig se då över dina vidarekopplingar och stäng av ditt 3Svar. Inom EU är det gratis att ta emot meddelande i 3Svar.

3. Om du har en smartphone, tänk på att vissa program, appar och widgets kan nyttja datatrafik utan att du aktivt använder dem. Denna trafik blir du debiterad för. Kontrollera innan du reser.

För mer information om tjänster och priser i utlandet besök: http://www.tre.se/Privat/3Utland/3Utland/

För mer information var vänlig kontakta:

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Malin Harman, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 72 26

E-post: malin.harman@tre.se

Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder .Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information och 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument