Följ Tre Sverige

Morten Christiansen ny vd för 3 Skandinavien efter Peder Ramel

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2018 07:00 CEST

Morten Christiansen

Morten Christiansen, idag vd för 3 Danmark, har utsetts till vd för 3 Skandinavien med start den första juni i år. Som vd kommer Morten Christiansen att stötta utvecklingen av både Tre Sverige och 3 Danmark. Morten är fortsatt vd för 3 Danmark och Johan Johansson vd för Tre Sverige. Peder Ramel fortsätter sitt engagemang i bolaget som styrelseledamot för 3 Skandinavien.

Peder Ramel har varit vd för 3 Skandinavien sedan mars 2007 och slutar den sista maj.

- Peder har gjort ett fantastiskt arbete under de elva år han har varit vd för 3 Skandinavien. Verksamheten i både Sverige och Danmark har växt snabbt till dagens 3,2 miljoner kunder. Vi är därför glada att Peder sitter kvar i styrelsen, säger styrelseledamot Christian Cederholm från Patricia Industries, en del av Investor.

Morten Christiansen har varit vd för 3 Danmark sedan augusti 2005.

- Vi sätter stort värde på det enorma arbete Peder har utfört. Samtidigt gläder vi oss att Morten har accepterat erbjudandet att axla rollen som vd för 3 Skandinavien. Morten har vänt 3 Danmark från ett underskott till en solid verksamhet som idag har 1.3 miljoner kunder och en omsättning på 3,2 miljarder danska kronor. Han har visat att han är rätt person att ta rollen som vd för 3 Skandinavien, säger Canning Fok, ordförande för Hutchison som tillsammans med Investor är bolagets ägare.

- Morten har lång erfarenhet och bra känsla för hur man driver bolag på en konkurrensutsatt marknad, och han är rätt person att ta över posten. Jag gläder mig åt att fortsätta arbeta för 3 Skandinavien som styrelseledamot, säger Peder Ramel.

- Jag ser fram emot att arbeta med styrelsen, Johan Johansson och ledningarna för Sverige och Danmark för att utveckla vår skandinaviska affär. Vi står inför en ny digital verklighet där kundernas data-användning ökar snabbt och ställer stora krav på oss som operatör, en uppgift jag tar mig an med stor entusiasm, säger Morten Christiansen.

Om Morten Christiansen: Morten Christiansen har en MBA från Handelshögskolan i Köpenhamn. Innan Morten blev vd för 3 Danmark var han COO i teleföretaget Orange mellan 2002-2005 och vd för mediebyrån Carat 1992-2001.

För mer information: Mårten Lundberg, t f kommunikationschef på Tre

E-post: marten.lundberg@tre.se

Telefon: 0735 33 73 60

Om 3 Skandinavien:

3 Skandinavien består av Hi3G Access AB, även känt som “Tre Sverige”, och dotterbolaget Hi3G Danmark ApS, också känt som “3 Danmark”. Tre Sverige och 3 Danmark erbjuder mobiltelefoni och data över 3G, 4G och 4G+. Mobilnätverken i Sverige och Danmark har över 2 000 anställda. 3 Skandinavien ägs av CK Hutchison Holdings Limited (60%) och Investor AB (40%). Läs mer om 3 Group på www.three.com och om Tre Sverige på www.tre.se