Följ Tre Sverige

Nära vart tredje samtal är obesvarat

Pressmeddelande   •   Jan 31, 2013 10:15 CET

Svenskarna har blivit bättre på att svara i mobiltelefonen. Ändå går nästan var tredje inkommande samtal till röstbrevlådan. Bäst på att svara i telefon är man i Västernorrland och sämst i Stockholm och på Gotland. Detta visar en unik undersökning av 1,5 miljoner mobilkunder.

29 procent av svenskarnas samtal hamnar i röstbrevlådan. I Västernorrland är man dock hetast på luren där 75 procent av samtalen besvaras. Stockholmarna och Gotlänningarna är sämst på att svara i telefon då de missar 30 procent av de inkommande samtalen. Jämfört med förra året har vi blivit marginellt bättre att plocka upp telefonen, då 30 procent av samtalen gick till röstbrevlådan jämför med dagens 29 procent.

– Det är inte bara när vi är upptagna som vi inte svarar i mobiltelefonen, i dag gallras samtal i större utsträckning än förr. Det beror med största sannolikhet på att vi utsätts för långt många fler samtal än innan telefonen blev mobil. Vi vet att vi kan ringa upp när helst det passar oss, säger Nicholas Högberg, vd på 3.

När det kommer till mängden SMS är det boende i Jönköpings län som SMSar överlägset mest i Sverige. I Jönköpings län skickades det i snitt 31 procent fler SMS än genomsnittssvensken. De som är minst flitiga att SMSa är boende på Gotland där det skickas 39 procent mindre meddelanden än genomsnittet i Sverige. Även Stockholmarna SMSar relativt lite och med 26 procent under genomsnittet.

MMS är populärast i Jönköpings län, Örebro, och Gävleborg med 15, 11 respektive 7 procent över genomsnittsanvändandet. Även här är det Gotlänningar som återfinns längst ned på listan och MMSar minst då de ligger 27 procent under genomsnittet.

Var det surfas mest skiljer sig åt under året, något otippat är dock att Jämtlands län finns bland de tre största datatrafikskonsumenterna. I december 2012 fanns de flitigaste surfarna i Gotlands-, Jämtlands- och Blekinge län, medan man surfade minst i Norrbottens län. I juli däremot var det i Jämtland, Södermanland och i Stockholm som det surfades mest i. I Sverige som helhet stiger användandet av datatrafik kontinuerligt månad för månad.

Anledningen att jämtlänningar använder så pass mycket mobil datatrafik kan till stor del bero på att boende i länet har en mindre tillgång till fast bredband och använder då mobilen för att surfa i större utsträckning än i andra län.

VÄSTERNORRLAND

25,3%

NORRBOTTEN

25,9%

VÄRMLAND

26,3%

GÄVLEBORG

26,4%

VÄSTMANLAND

26,7%

DALARNA

26,8%

BLEKINGE

26,8%

JÄMTLAND

26,9%

ÖSTERGÖTLAND

27,4%

ÖREBRO

27,5%

KALMAR

27,9%

HALLAND

28,2%

VÄSTERBOTTEN

28,2%

SÖDERMANLAND

28,3%

UPPSALA

28,6%

KRONOBERG

28,7%

JÖNKÖPING

28,8%

SKÅNE

29,1%

VÄSTRA GÖTALAND

29,1%

GOTLAND

30,1%

STOCKHOLM

30,3%

Tabellen visar i snitt hur många samtal som går fram till 3Svar (röstbrevlådan) per månad uppdelat per län.

Om undersökningen: Undersökningen omfattar 3s kundbas på över 1,5 miljoner kunder. De missade samtal avser antalet samtal som kopplats till röstbrevlådan. Statistiken för missade samtal avser helåret 2013. Resterande data avser december 2012 om inget annat anges. 

För mer information, eller rapporten i sin helhet, var vänlig kontakta:

Nicholas Högberg, VD

Mobil: +46 (0)735-33 71 90

E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information och PR

Mobil: +46735337404

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument