Följ Tre Sverige

Nicholas Högberg ny VD på mobiloperatören 3

Pressmeddelande   •   Jun 11, 2012 10:16 CEST

Nicholas Högberg har utsetts till ny VD för mobiloperatören 3 i Sverige. Han ersätter Peder Ramel som fortsätter som koncernchef för 3 Skandinavien.

Nicholas Högberg har tidigare haft ledande befattningar på Telenor, Vodafone, Campus Mobile, Kanal5, Spray och BIP. Han kom till 3 som svensk säljchef på konsumentsidan 2007 och sedan 2008 har han varit vice VD med ansvar för allt sälj och marknadsföring. Under denna tid har mobiloperatören framgångsrikt växt till mer än en och en halv miljoner kunder i Sverige och runt 6 miljarder kronor i omsättning samtidigt som stora förluster vänts till stabilt positiva resultat.

- Nicholas Högberg har en stor del i att vår svenska verksamhet utvecklats så framgångsrikt de senaste åren och det var naturligt att han nu får hela ansvaret för den, säger 3s Skandinaviske koncernchef Peder Ramel.

- Det känns otroligt kul att anta den här utmaningen. Tillsammans med alla fantastiska medarbetare kommer jag att fortsätta utveckla 3 Sverige för ett allt bättre resultat och en oslagbar kundupplevelse, säger Nicholas Högberg.

Nicholas Högberg ersätter Peder Ramel som varit svensk VD för 3 sedan augusti 2006. Peder Ramel kommer att fortsätta som koncernchef för 3 Skandinavien, en post han haft sedan mars 2007.

- I takt med att vi växt har det blivit allt svårare att sköta båda jobben och det naturliga nu var att skapa en struktur med två likvärdiga landsbolag, Sverige och Danmark, som rapporterar till en gemensam koncernledning, säger Peder Ramel.

Nicholas Högberg utsågs 2010 till Sveriges Bästa Unga Chef. Mobiloperatören 3 utsågs till Årets Operatör på Telekomgalan i januari 2012. 3s nät är dessutom Sveriges bästa för data och mobilt bredband de senaste fem åren enligt tidningen Mobils stora årliga tester.

Nedladdningsbara bilder på Nicholas Högberg finns på http://www.flickr.com/photos/3bilder/sets/72157606823298326/

För mer information var vänlig kontakta:

Peder Ramel, CEO, 3 Skandinavien

Mobil: +46 (0)735-333 023

E-post: peder.ramel@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Nicholas Högberg, VD 3 Sverige

Mobil: +46 (0)735 33 7190

E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder .Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information och 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument