Följ Tre Sverige

Nu finns Xperia Z1 i miniformat hos 3

Pressmeddelande   •   Jan 07, 2014 14:23 CET

Allt det bästa i Sonys värstingtelefon Xperia Z1, plus lite till, har komprimerats till en normalstor, fickvänlig telefon. Hög prestanda, värstingkamera och tålig utsida gör Xperia Z1 Compact till ett av marknadens mest kompletta kraftpaket. 3 börjar förhandsförsäljning av telefonen idag och kommer vara den enda operatören i Sverige som erbjuder telefonen i rosa. 

Sony presenterar en liten damm- och vattentålig smartphone som har utvecklats efter föregångaren Sony Xperia Z1 - en av förra årets mest populära smarta telefoner på marknaden. Skärmen har blivit något mindre och krympt från 5 tum till 4,3 tum, men i övrigt är prestandan densamma. Ram-minne på 2 GB och 800-processor från Qualcomm, 2,2 GHz per kärna. 2300 mAh-batteri ger en av marknadens bästa batteritider.

Trots hög prestanda och avancerad teknik är Xperia Z1 ovanlig tålig och fungerar lika bra under träningspasset som på stranden eller i skidbacken. Sony har gjort telefonen damm- och vattentålig med möjlighet att enkelt ta bilder även under vatten. Vintertid finns ett smart läge som ger möjlighet att använda telefonen med vantarna på.

Kameran är densamma som i Xperia Z1 och erbjuder fantastiska foto- och filmupplevelser med 20,7 megapixlar. Sonys prisbelönta G optik tillsammans med BIONZ-processor ger snabb slutartid, bra zoom och bra bilder även under dåliga ljusförhållanden och på långt avstånd. Sony har även satsat på att ta fram ett flertal applikationer som ger användaren en bättre foto- och filmupplevelse. Till exempel genom möjlighet till live-streaming på Facebook.

Från och med tisdag 7 januari finns det möjlighet att förhandsboka Xperia Z1 Compact med Android 4.3 hos 3. Telefonen kommer i färgerna svart, vit lime samt rosa. 3 Sverige blir ensamma om att tillhandahålla den i rosa.

För mer information, priser och erbjudanden vänligen besök www.tre.se  


För pressinformation var vänlig kontakta:

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se