Följ Tre Sverige

Ny innovation från 3 Sverige – Lanserar Live Shop på Tre.se

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2011 10:21 CEST

3 lanserar nu nyheten 3LiveShop – en innovation för e-handeln. Från och med nu går det att genomföra köp online på Tre.se med en riktig person på andra sidan som hjälper till och guidar genom köpprocesserna. Kunderna kan välja om de vill kommunicera via en chatt eller genom videosamtal, antingen med båda parter synliga eller bara säljaren, och på så sätt få samma service och behovsanalys som i butik.

Arbetet med 3LiveShop startade för ett par år sedan då 3 Sverige – efter analyser och undersökningar – förstod att många känner sig osäkra när de ska inhandla saker på Internet. Urvalet bland mobiltelefoner, bredband och abonnemang är stort och utan expertis kan det vara komplicerade val. Många påbörjar processen men avslutar den av olika anledningar – exempelvis för att de går bort sig i all information eller inte får sina val bekräftade.

– Idén med en Live Shop kom upp för ett antal år sedan och grundade sig i viljan att hjälpa de som känner sig vilsna online. Vi vill kunna ge alla våra kunder samma personliga service och hjälp som vi gör i våra butiker – med en riktig person och expert som kan berätta, visa och guida till rätt val. Geografin ska inte längre vara något hinder, säger Magnus Sjögren, chef för digitala gruppen, 3.

Avancerad teknologi för att förenkla för kunden

3LiveShop består av flera tekniska komponenter som skapar det nya sättet att hjälpa kunden på.  Enkelt förklarat kombineras touch screen-teknik, videostreaming och webbplatsen Tre.se. Tekniken i sig är inte något nytt för 3 men däremot sättet att kombinera de olika teknikerna. 

– När 3LiveShop nu är färdig så förstår jag varför vi har varit så exalterade och varför vi har trott så på idén. Live Shopen är extremt avancerad när det kommer till teknologin men så enkel att använda - och det var exakt det vi ville uppnå. Produkten står dessutom för allt det som 3 som företag står för -innovation på kundens villkor, säger Nicholas Högberg, vice vd, 3.

För mer information om 3LiveShop vänligen besök:

http://www.tre.se/3LiveShop

För mer information, intervjuer och bilder var vänlig kontakta:

Nicholas Högberg, vice vd, 3

Mobil: +46 (0)735-33 71 90

E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Linda Kardell, PR-ansvarig, 3

Mobil: +46 (0)735-33 70 75

E-post: linda.kardell@tre.se

Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder .Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information och 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument