Följ Tre Sverige

Nya växeltjänster förenklar för kunderna

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2020 10:32 CET

Matylda Lovenvall, chef för företagsaffären på Tre

Tre Företag fortsätter förenkla vardagen för företagare. Efter en nylansering av växelerbjudandet 3Växel släpps nu två nya tilläggstjänster, en för återuppringning och en för effektivare säljprocesser.

- Det här är två tjänster som många av våra kunder efterfrågar och som breddar vårt växelerbjudande ytterligare. Återuppringningsfunktionen i Aurora teleQ ökar företagets tillgänglighet och gör bland annat att de som ringer slipper vänta i telefonkö. Vår andra tilläggstjänst är en integration med Upsales som gör att säljande företag kan jobba snabbare, effektivare och ge bättre service, säger Matylda Lovenvall, chef för företagsaffären på Tre.

Tidsangiven återuppringning används oftast inom vården för att öka tillgängligheten. Den som ringer kan välja att bli uppringd, själv ange vilket nummer man vill bli uppringd på och vid vilken tid. Det skapar både en bättre kundupplevelse och arbetsmiljö inom vården. TeleQ Återuppringning levereras av Tres partner Aurora Innovation.

Tre har även ett samarbete med plattformen Upsales och genom en integration med 3Växel är det möjligt för företag att effektivisera och kvalitetssäkra sin säljprocess. Funktioner som ingår i integrationen innefattar bland annat:

  • Click2call – ring samtal med 3Växel genom att klicka på ett nummer i Upsales
  • Kundkort pop-up – rätt kundinformation visas automatiskt i Upsales vid inkommande samtal i 3Växel Softphone baserat på inkommande telefonnummer
  • Uppföljning av samtalsaktivitet

​Upsales CRM levereras av Tres partner Upsales Nordic AB.

​Skräddarsydd växel
I vintras nylanserades 3Växel, tre växelpaket gjordes om till ett grundpaket med de mest använda funktionerna. Sedan kan små och stora företag välja bland en rad tilläggstjänster för att anpassa lösningen till just deras verksamhet. Det gör det möjligt att tillgodose lösningar till kunder med specifika växelbehov.

- 3Växel är en flexibel växellösning som går att skräddarsy och anpassa utefter företagets behov och storlek. Vårt mål är alltid att förenkla våra kunders vardag, att skaffa en växel är en relativt liten investering men som kan effektivisera arbetet och skapa bättre affärer, säger Matylda Lovenvall.

​Om 3Växel
3Växel är ett tillval till valfritt Tre Företag röstabonnemang och kostar 49 kronor per månad och användare. I grundpaketet ingår de viktigaste växelfunktionerna; bland annat ett lokalt fastnummer till företaget, eget välkomstmeddelande, en svarsgrupp där fler kan hjälpas åt att svara på samtal, med mera. Läs mer om 3Växel.

Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.