Följ Tre Sverige

PayEx förvärvar WyWallet från operatörerna 3 Sverige, Telia, Telenor och Tele2

Pressmeddelande   •   Apr 30, 2015 12:54 CEST

PayEx förvärvade idag 4T Sverige AB av de fyra mobiloperatörerna 3 Sverige, Telia, Tele2 och Telenor och blir därmed ny ägare till betaltjänsten WyWallet. I och med förvärvet utökar PayEx sitt heltäckande utbud mot både konsumenter och handlare.

– Det känns mycket bra att 4T får PayEx som ny ägare, de besitter den expertkompetens som behövs för att vidareutveckla WyWallet och ta den mobila betalaffären till nästa nivå. Samarbetsavtalet gör att våra kunder enkelt kan fortsätta använda tjänsten och att vi som operatörer fortsatt får intäkter från WyWallet, säger Nicholas Högberg, vd 3 Sverige, i en gemensam kommentar med vd:arna för Telia, Telenor och Tele2. 

Om WyWallet
WyWallet lanserades sommaren 2012 av de fyra mobiloperatörerna i bolaget 4T Sverige AB. Med fler än 1,5 miljoner konsumenter och flera tusen anslutna handlare har betaltjänsten blivit en ledande aktör inom mobila betalningar i Sverige. Tjänsten används i stor utsträckning för snabba och enkla betalningar för digitala tjänster, för massröstning och av välgörenhetsorganisationer för donationer. WyWallet växer även som betalsätt vid handel på nätet, i fysisk butik och vid överföringar mellan privatpersoner. Tjänsten WyWallet gör det möjligt för användaren att handla och överföra pengar på ett enkelt och säkert sätt i alla kanaler.

För mer information, se PayEx pressmeddelande om förvärvet http://www.mynewsdesk.com/se/payex/pressreleases/payex-foervaervar-wywallet-1151481

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se