Följ Tre Sverige

PTS-ärende mot Tre nedlagt

Pressmeddelande   •   Mar 13, 2018 14:38 CET

Post- och telestyrelsen, PTS, avskriver ett ärende mot Tre Sverige. Ärendet handlar om ett antal tilläggstjänster för de kunder som surfar via äldre versioner av amerikanska mobiltillverkaren Blackberrys produkter. PTS skriver i sitt beslut att slutanvändarnas tillgång till internet inte begränsas, vilket innebär att Tres tillämpning av villkoren i kundavtalet inte står i strid med reglerna om krav på en öppen internetanslutning.

– Det känns bra att PTS avskriver ärendet. Vi har haft en god dialog hela vägen och vill vara säkra på att vi tolkat gällande förordning rätt. Därför känns det bra att PTS har kommit fram till samma slutsats som vi, säger Johan Johansson, vd på Tre.

Ärendet inleddes i slutet av januari och handlade om Tres tilläggstjänster för Blackberry-telefoner och villkorens förenlighet med Artikel 3 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2015/2120, den så kallade TSM-förordningen.

Förenklat innebär det att kunder som surfar via äldre versioner av Blackberry-telefoner får betala en extra avgift för vissa tjänster som förr var unika för Blackberry. PTS går på samma linje som Tre anger i sitt svar till PTS, avskriver ärendet och går inte vidare med en utredning, då de bedömer att slutanvändarnas tillgång till internet inte begränsas.

PTS skriver i sitt beslut:

”Av det svar som Tre inkommit med framgår att slutanvändarnas tillgång till internet inte begränsas oavsett om de väljer att betala för den aktuella tilläggstjänsten eller inte. Villkoret och dess tillämpning är därmed inte i strid med ovan nämnda förordning. Ärendet ska därför skrivas av från vidare handläggning.”

För mer information, vänligen kontakta: 
Lisa Blomqvist, pressansvarig Tre
E-post: lisa.blomqvist@tre.se
Telefon:073-843 80 54

Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre påwww.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.