Följ Tre Sverige

Samarbete mellan 3 och Nokia om betalningar på Ovi Store

Pressmeddelande   •   Sep 08, 2010 14:36 CEST

Mobiloperatören 3 är först i världen med att införa integrerad debitering med Nokias Ovi Store. Transaktionen löper nu endast mellan 3 och kunden.

Nokia som är världens största mobiltillverkare har ingått ett partnerskap om så kallad integrerad debitering med mobiloperatören 3. Integrerad debitering innebär att ett köp av exempelvis en applikation läggs direkt på kundens telefonräkning via 3s egna debiteringssystem. Transaktionen sköts direkt mellan 3 och kunden. Detta möjliggör lägre priser för konsumenten eftersom det inte längre finns någon mellanhand.

 - Det är både spännande och stimulerande att vara den första operatören i världen som lanserar detta och det är ett bevis på 3s goda rykte i branschen som en innovativ och snabbrörlig spelare. Vi ser nu fram emot att lansera detta även med våra andra partners för att erbjuda våra kunder ett bredare utbud av tjänster och applikationer, säger Björn Hylta, produktansvarig på 3.

Nokia har en av världens största applikationsbutiker - Ovi Store, där applikationer, tjänster och annat innehåll säljs. Den är lanserad i Sverige och i resten av världen men betalning har tills nu skett genom kreditkort och premium-SMS.

 - Vi på Nokia är mycket nöjda med att ha slutfört integrerad debitering mellan Ovi Store och 3s faktureringssystem. Detta möjliggör framför allt en bättre upplevelse för alla konsumenter som vill upptäcka och köpa innehåll på Ovi Store. För att köpa ett spel eller en app på Ovi Store är det nu bara ett klick bort, säger Christophe Joyau, ansvarig för tjänster på Nokia Nordics.

För mer information var vänlig kontakta:

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3

Mobil: +46 (0)735-33 74 04

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Malin Harman, Information & PR, 3

Mobil: +46(0)735- 33 72 26

E-post: malin.harman@tre.se

Om 3
3 är den världsledande mobiloperatören på 3G och mobilt bredband med mer än 25 miljoner kunder i tio länder. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Investor AB (40 %) och Hutchison Whampoa Ltd (60 %). 3 Skandinavien har också en licens att driva 3G-nät i Norge.

Bifogade filer

Word-dokument