Följ Tre Sverige

Skanska först med Turbo-3G från 3

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2006 09:07 CEST

Ledande bygg- och fastighetsföretaget Skanska har för Sverigeverksamheten valt 3 som leverantör av PC-kort, abonnemang för mobila datatjänster samt för nästa generation av mobilt bredbandsdata HSDPA , även kallat Turbo-3G.

Skanska är ett modernt företag där allt från orderhantering till trygghetslarm och miljödatabas är IT-baserat. Skanskas anställda i Sverige har därför stora behov av väl fungerande mobila lösningar, men också väldigt höga krav på dessa när det gäller täckning, bandbredd och tillförlitlighet.

Den moderna bygg- och fastighetsbranschen ställer också höga krav på mobilitet. Många medarbetare måste vara rörliga, eftersom flera av Skanskas cirka 3 000 pågående byggarbetsplatser är temporära och det kan vara svårt att ordna fasta dataförbindelser. Vissa personalgrupper, till exempel asfaltsläggare, rör sig dessutom hela tiden.

- Det är väldigt smickrande att en så krävande kund som Skanska valt 3 som leverantör av mobila datatjänster, säger Jens Kofoed-Hansen, chef för Företagslösningar på 3.

- 3:s tjänster är kostnadseffektiva och ett bra komplement till våra fasta IT-lösningar. Dessutom får vi möjlighet att uppgradera till senaste versionen av Turbo-3G när den lanseras senare i år, säger Pedra Herdegen, produktansvarig, Skanska Sveriges IT-stab.

Avtalet mellan Skanska och 3 löper på två år. Det omfattar datakort och abonnemang och kommer att omfatta HSDPA, så kallat Turbo-3G, när den tekniken blir tillgänglig senare i år.

HSDPA möjliggör till att börja med nedladdningshastigheter upp till 3,6 Mbps och på sikt, hastigheter upp till 14,4 Mbps.


Jens Kofoed-Hansen, chef för företagslösningar, 3
Mobil: +46 735 33 79 31
E-post: jens.kofoed.hansen@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3
Mobil: +46 (0)735-33 74 04
E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Pedra Herdegen, datakommunikationsansvarig IT-staben Skanska Sverige AB.
Mobil: +46 (0)70-601 02 89
E-post: pedra.herdegen@skanska.se


Om 3
3-gruppen är världens ledande operatör av mobila bredbandsnät och mediatjänster med 12 miljoner kunder i nio länder. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison-Whampoa Limited (60%) och Investor AB (40%). 3 Skandinavien har även en licens att driva 3G-nät i Norge. För mer information, gå till www.tre.se.