Följ Tre Sverige

Skicka mobilsurf med ny tjänst från Tre

Pressmeddelande   •   Jan 17, 2018 10:53 CET

I dag lanseras Skicka surf - en tjänst som gör det möjligt för Tres kunder att med ett enkelt svep över mobilskärmen skicka surf till andra användare. Det är via appen Skicka surf som man nu kan dela med sig av sin surf till kompisar, familjemedlemmar eller andra som kan tänkas behöva lite påfyllning då surfpotten tryter. Tjänsten är kostnadsfri och finns att ladda ned på Google Play och Appstore.

- Vi ville ta fram en produkt som är enkel, rolig att använda och engagerande eftersom det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar mellan varandra. Det ska vara en självklarhet att kunna dela med sig av surfen man har betalat för – och inte bara till familjemedlemmar utan även till kompisar eller varför inte till någon man beundrar, en date eller ens bonusbarn. Så vitt vi vet har det aldrig tagits fram en likadan tjänst tidigare, säger Niklas Grawé, chef för Tres konsumentaffär.

Alla Tres privatkunder med mobilabonnemang kan använda tjänsten förutsatt att de har ett Mitt3-konto och har laddat ner Skicka surf-appen till sin smartphone. Mottagaren behöver inte göra något eller ha appen installerad för att ta emot surf, och får en notifikation via sms då någon har skickat omtanke i form av gigabyte.

Användare kan som mest skicka 10GB data per kalendermånad och skulle kompisen som är på resande fot få slut på surf, går det även att skicka över landsgränsen till Tre-abonnenter som befinner sig utomlands.

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se