Följ Tre Sverige

Sofia Nyctelius Krook ny chef för Tres företagsaffär

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2017 10:30 CET

Sofia Nyctelius Krook blir chef för mobiloperatören Tres företagsaffär. Hon kommer närmast från en roll som vd på Schibsteds tjänsteförmedlingsbolag ServiceFinder och har dessförinnan haft flera seniora chefsroller inom Schibsted, Telenor och Bredbandsbolaget. Hon tillträder i mars och får titeln CCO Business.

- Med mina erfarenheter från branscher som präglats av hög förändringstakt och digitalisering ser jag mycket fram emot möjligheten att få bidra till att både växa och utveckla Tres företagsaffär och få affärsområdet att leva upp till dess fulla potential, säger Sofia Nyctelius Krook, ny affärsområdeschef för Tres företagsaffär.

Sofia kommer närmast från en roll som vd på Schibstedägda ServiceFinder. Innan dess var hon marknads- och kompetensdirektör på Schibsted med ansvar för varumärken som Aftonbladet, Blocket, TV.nu, Omni, klart.se och Tv.nu. I närmare 10 års tid har Sofia haft olika chefspositioner inom Schibsted koncernen, främst inom försäljning. Innan hennes tid på Schibsted hade hon olika chefsroller inom produkt, försäljning och kundservice på Telenor och Bredbandsbolaget.

- Jag är väldigt nöjd med att Sofia har valt att kliva ombord och vara med på den spännande förändringsresa vi befinner oss mitt uppe i. Med hennes starka ledaregenskaper, rutin och struktur är jag övertygad om att hon kommer kunna lyfta Tres företagsaffär till nästa nivå, säger Tres vd, Johan Johansson.

Sofia kommer att ingå i Tres ledningsgrupp och rapportera till vd Johan Johansson. Hon ersätter Anna Skarke som lämnade Tre i september tidigare i år.

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se