Följ Tre Sverige

Sverige nästa land för Deezer - världens största tjänst för musikstreaming

Pressmeddelande   •   Mar 27, 2014 07:30 CET

Idag inleds den webbaserade musiktjänsten Deezers storsatsning på Sverige. Med 30 miljoner låtar och 35 miljoner användare i 182 länder är Deezer störst i världen inom musikstreaming. I sin satsning på den svenska marknaden har Deezer valt mobiloperatören 3 som exklusiv samarbetspartner. Tillsammans utmanar de alla tillgängliga musiktjänster i Sverige med Spotify i spetsen.

Deezer grundades i Paris 2007 och har sedan dess vuxit till att bli världens största tjänst för musikstreaming. Tjänsten bygger på en månadsprenumeration som ger obegränsad tillgång till över 30 miljoner låtar. Till skillnad från andra musiktjänster bygger Deezer både på smarta algoritmer och innehåll skapat av musikredaktörer. Medan algoritmerna analyserar vad användaren lyssnar på och rekommenderar ny musik, arbetar Deezers 55 musikexperter världen över med att uppdatera innehållet, bland annat genom att bevaka utvecklingen inom olika genrer, skapa spellistor och inleda artistsamarbeten.

-  Precis som Deezer är 3 ett innovativt företag som inte räds att röra om i grytan. Sverige är en marknad som vi kommer att satsa stort på nu, bland annat genom att leverera exklusivt musikmaterial framtaget för just svenskarna. I dagsläget finns till exempel den svenska rapparen Gnuččis senaste skiva, Psychohappy EP, enbart på Deezer, säger Mathieu Molinero, chef för norra Europa på Deezer.

-  Musik har alltid varit en del av 3s DNA och för oss är det viktigt att hitta spännande innehållstjänster kopplade till attraktiva erbjudanden. Deezer överträffar förväntningarna på en musiktjänst eftersom den är mer personlig och har ett större musikutbud än konkurrenterna. Vi är stolta över att kunna erbjuda en så briljant tjänst till ett bra pris, säger Nicholas Högberg, VD på 3 Sverige.

I början av storsatsningen på Sverige kommer Deezer att fokusera på musikstilar som indie, hip-hop, elektroniskt och underground, snarare än populärmusik. Till exempel kommer det finnas exklusivt material och spellistor skapade av Gnučči, Emil Jensen, Discobelle, This is Head, Nottee, Björns Vänner och OLD. 

Deezer fungerar direkt i webbläsaren, utan att några applikationer eller program behöver installeras. Musiktjänsten är mycket snabb i mobil och surfplatta och användare kan ladda upp egna mp3-filer. Deezer har även utvecklat ett verktyg som heter Spotizr, med vilket eventuella Spotify-spellistor snabbt kan föras över till Deezer.

Samarbetet med Deezer gör att 3 kan erbjuda att lägre pris för musiktjänsten till sina kunder. Istället för att betala standardpriset (99 kronor/månad) har 3s kunder möjlighet att få Deezer kostnadsfritt i en månad, och därefter betala 49 kronor per månad i ett halvår. Erbjudandet startar idag och löper fram till den 30 juni 2014. Efter den initiala kampanjperioden kommer 3 fortsätta att erbjuda Deezer till ett lägre pris, då för 79 kronor/månad.

För mer information vänligen kontakta:

Nicholas Högberg, VD, 3 Sverige
Tel: +46 (0)735 33 71 90, nicholas.hogberg@tre.se

Mathieu Molinero, chef för norra Europa, Deezer
Tel:  +33 (0)787 51 96 26, mmo@deezer.com

Eller besök 3s nyhetsrum:
http://www.mynewsdesk.com/se/tre/


Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

PDF-dokument