Följ Tre Sverige

Tio-i-topp-listan 2012 - Länderna som svenskarna surfade mest i

Pressmeddelande   •   Jan 16, 2013 08:18 CET

Det var med stor marginal i Danmark som 3s kunder surfade mest i när de befann sig utomlands under 2012. Av de länder som återfinns på topplistan hade Grekland, Norge och Spanien den största procentuella ökningen av surfandet under 2012.

Den 1 juli 2012 blev det billigare för 3s privat- och företagskunder att använda datorn, mobilen eller surfplattan i ett flertal länder inom Europa och Norden. Det resulterade i en stor ökning av dataanvändandet i många länder.

3 presenterar sin Tio-i-topp-lista för de länder där kunderna nyttjade mest datatrafik under 2012:

1.  Danmark

2.  Spanien

3.  Norge

4.  Tyskland

5.  Storbritannien

6.  Finland

7.  Frankrike

8.  Italien

9.  Grekland

10.  Polen

Rangordningen är i stort sätt samma innan som efter prisregleringen. Den stora skillnaden är ökningen av användandet av data i länderna. Samtliga länder på listan med undantag av Danmark har en ökning med över 100 procent sedan de nya priserna trädde i kraft. De länder som särskilt sticker ut är Grekland, Norge och Spanien där användandet ökat med över 200 procent.

Kunder som befunnit sig i länder utanför Europa har även ökat sitt användande av data efter prisregleringen trots att det inte berört dessa länder. De länder utanför Europa som ligger högst upp på listan är Turkiet, USA och Thailand. Det finns två länder där 3s kunder över huvudet taget inte surfade under 2012 och det är Bermuda och Brunei Darussalam.

-  Här ser vi tydligt hur viktigt det är för kunderna att kunna använda sina smartphones utomlands precis så som de är vana att kunna göra hemma och hur viktigt det är för oss att ha priser som gör det möjligt. Sedan den här undersökningen gjordes har vi dessutom lanserat 3Surfpass som ger alla våra kunder full koll över datakostnaderna i de flesta europeiska länder, säger Nicholas Högberg, Vd på 3.

Om undersökningen: Kartläggningen innefattar kunder anslutna hos mobiloperatören 3 och deras användning av data i utlandet. Statistiken avser 2012 samt jämförelse innan och efter EU-regleringen 1 juli 2012.

För mer information var vänlig kontakta:

Nicholas Högberg, VD

Mobil: +46 (0)735-33 71 90

E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Erik Hörnfeldt, Information och PR

Mobil: +46735337404

E-post: erik.hornfeldt@tre.se

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

Word-dokument