Följ Tre Sverige

Tre återvinner mobiler mot sneakers på Skandinaviens största sneakersloppis

Pressmeddelande   •   Maj 26, 2016 10:00 CEST

Intresset för hållbar konsumtion ökar för varje år. Lördagen den 28 maj arrangeras tioårsjubileumet av Skandinaviens största sneaker-event, Caliroots Swap Meet på Trädgården i Stockholm. Mobiloperatören Tre närvarar för andra året i rad och låter besökarna återvinna sina gamla mobiler och få ett presentkort på sneakers från Caliroots eller skänka pengarna som motsvarar mobilens värde till Barncancerfonden.

Sedan 2003 har klädföretaget Caliroots haft en central roll inom streetwear och sneakers. I år anordnas Caliroots Swap Meet för tionde gången - en välkänd sneakersloppis med underhållning för hela familjen. Tre finns på plats för att samla in gamla mobiler och upplysa om hur man kan handla smartare genom att göra miljön en tjänst. Besökare kan lämna in alla typer av mobiler och få telefonens värde i rabattcheckar på sneakers från Caliroots, alternativt skänka beloppet till Barncancerfonden.

- De flesta har en eller flera gamla mobiler som ligger hemma och samlar damm i en byrålåda. Dessa mobiler har ett ekonomiskt värde samtidigt som de kan få ett nytt liv genom att återvinnas. Vi närvarar på Caliroots Swap Meet för att vi vill sprida kunskap om vikten av att återvinna gamla mobiler till alla som både gillar sneakers och bryr sig om att vi behöver konsumera mer hållbart, säger Kamran Alemdar, pr- och informationschef på Tre.

Tre har sedan flera år tillbaka ett eget återvinningsprogram som innebär att man kan lämna in sin gamla mobil och antingen skänka mobilens värde till Barncancerfonden eller som 3-kund få summan avdragen på sin mobilräkning.

Exempel på sneakers man kan få för sin gamla mobil (förutsatt att den fungerar och är i bra skick):

Iphone 5S 16 GB – Adidas Originals Superstar

Iphone 6 16 GB – Nike Air Force Mid

Galaxy S5 16 GB – Vans Classic Slip-On

Galaxy S6 edge 32 GB – Reebook Instapump Fury OG

När? Lördagen den 28 maj 2015, klockan 12-17
Var? Trädgården, Hammarby Slussväg 2, Stockholm
Hur? Lämna in en eller fler gamla mobiler vid Tres monter. Tre gör en värdering av mobilen och därefter får du ett presentkort på motsvarande belopp. Presentkortet går att använda på Caliroots bord på Trädgården under lördagen, på www.caliroots.com, eller i Caliroots butiker. Behöver du inga nya sneakers går det att skänka beloppet till Barncancerfonden istället.

För mer information, vänligen kontakta: 

Arba Kokalari, pr-projektledare, 3 Sverige
Tel: 073 533 74 00
E-post: arba.kokalari@tre.se

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se