Följ Tre Sverige

Tre återvinner mobiler på Skandinaviens största sneaker-event

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2015 08:00 CEST

Lördagen den 30 maj arrangeras Skandinaviens största sneaker-event, Caliroots Swap Meet, på Trädgården i Stockholm. I år närvarar mobiloperatören Tre och låter besökarna återvinna sina gamla mobiler och få ett presentkort på sneakers från Caliroots motsvarande mobilens värde. Behöver man inga nya sneakers kan man skänka värdet till Barncancerfonden. 

Sedan 2003 har klädföretaget Caliroots haft en central roll inom streetwear och sneakers. I år anordnas Caliroots Swap Meet för nionde gången - en välkänd sneakersloppis med underhållning för hela familjen. Nytt för i år är att mobiloperatören Tre finns på plats för att samla in avlagda mobiler och göra miljön en tjänst. Besökare kan lämna in alla typer av mobiler och få telefonens värde i rabattcheckar på sneakers från Caliroots, alternativt skänka beloppet till Barncancerfonden.

– De flesta har en eller flera gamla mobiler som ligger hemma och samlar damm i en byrålåda. Det är lätt att glömma att dessa mobiler har ett ekonomiskt värde samtidigt som miljön vinner på att de återvinns. Genom att närvara på Caliroots Swap Meet vill vi sprida kunskap om vårt återvinningsprogram till en tongivande och engagerad målgrupp, säger Kamran Alemdar, pr- och informationschef på Tre.

Sedan förra året har Tre ett eget återvinningsprogram som innebär att man kan lämna in sin gamla mobil och antingen skänka mobilens värde till Barncancerfonden eller som 3-kund få summan avdragen på sin mobilräkning.

Exempel på sneakers man kan få för sin gamla mobil (förutsatt att den fungerar och är i bra skick):
iPhone 5S - Nike Air Max 90 Essential
iPhone 5 - Adidas Originals Stan Smith
iPhone 4S - Puma Suede Classic Gore+GTX 
Samsung Galaxy S5 - Adidas Originals Superstar 80s DLX
Samsung Galaxy S4 - Nike Air Flight ’89
Sony Xperia Z2 - Nike Air Max Lite (GS)
Sony Xperia Z2 Compact - Adidas Originals ZX Flux

När? Lördagen den 30 maj 2015, klockan 12-17

Var? Trädgården, Hammarby Slussväg 2, Stockholm 

Hur? Lämna in en eller fler gamla mobiler vid Tres monter (max 5 stycken). Tre gör en värdering av mobilen och därefter får du ett presentkort på motsvarande belopp. Presentkortet går att använda på Caliroots bord på Trädgården under lördagen, på www.caliroots.com, eller i Caliroots butiker. Behöver du inga nya sneakers går det att skänka beloppet till Barncancerfonden istället.

För mer information, vänligen kontakta:
Kamran Alemdar, pr- och informationschef 3 Sverige
Tel. 0735-33 78 64
kamran.alemdar@tre.se

Eller besök 3s nyhetsrum: http://www.mynewsdesk.com/se/tre/

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

PDF-dokument