Följ Tre Sverige

Tre är årets employer branding-företag 2017

Pressmeddelande   •   Okt 06, 2017 08:29 CEST

Tres Emma Brandt och Henny Tesch tar emot priset Årets employer branding-företag 2017

Operatören Tre har utsetts till Årets employer branding-företag 2017. Tre tog emot utmärkelsen i onsdags kväll i samband med Universums Talent Excellence Awards som hölls på Vasateatern i Stockholm. Priset delas årligen ut av undersöknings- och konsultbolaget Universum.

- Det känns otroligt roligt att vi på Tre uppmärksammas för vårt arbete med employer branding. Vi har under lång tid arbetat med vår kultur på 3 för att skapa en inkluderande gemenskap där vi skapar delaktighet och har roligt på jobbet. Våra bästa språkrör för Tres kultur och vår arbetsplats är därför också alla fantastiska kollegor. Det känns därför extra roligt att det ger ett eko även utanför våra egna väggar. Priset är till alla anställda på Tre, säger Elias Berglund, CHRO på Tre Sverige.

Tre har uppmärksammats för flera employer branding-initiativ de senaste åren – exempelvis 2014 då man som första svenska bolag införde flexibla helgdagar där anställda kan välja att byta ut svenska traditionella helgdagarna mot andra dagar som passar medarbetarens tro, religion eller övertygelse bättre. Ett annat initiativ som fick stor spridning var när man 2016 införde möjligheten att söka samtliga listade jobb på Tres hemsida via Instagram, Snapchat, Facebook och Twitter.

Universums motivering
Detta företag var ett av de första i sin bransch att börja arbeta med attraktionsfrågorna på ett genomgripande sätt. Detta tar sig bland annat uttryck i det årliga pris som man varje år utdelar till en innovativ student. Företaget har vidare kommit mycket långt i inklusivitetsfrågorna som man verkligen utövar i det dagliga arbetslivet på ett imponerande sätt. Det som också gör detta företag unikt är ett starkt internt employer brand tillsammans med ett starkt externt. Detta företag är därför ett föredöme i hur man engagerat och kontinuerligt arbetar med attraktionsfrågorna – på riktigt. Universum Communications vill därför tilldela 3 utmärkelsen, Årets employer branding-företag 2017.

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se