Följ Tre Sverige

Tre bygger ut mobilnätet i Halland

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2017 11:03 CEST

Mobiloperatören Tre inleder nu en omfattande utbyggnad av sitt mobilnät i Halmstad, Varberg och Falkenberg och bygger ut 4G-nätet med 4G+ vilket innebär möjlighet till fördubblade surfhastigheter. Operatören bygger även ut sitt 4G- och 3G-nät för att stärka yttäckningen.

Den påbörjade utbyggnaden innebär bättre 4G, 3G men även den nya tekniken 4G+, vilket möjliggör fördubblade surfhastigheter jämfört med 4G. Utbyggnaden och kapacitetsförstärkningen av mobilnätet sker under våren på elva orter i Halmstad, tolv orter i Varberg och i fem orter i Falkenberg.

- Vi satsar stort på att bygga ut mobilnätet i Halland där behovet är som mest och för att täcka igen vita fläckar. Genom att stärka både vårt 3G och 4G-nät samt bygga nytt med 4G+ kommer våra kunder att både få en förbättrad yttäckning och en bättre hastighet när de surfar i mobilen, säger Maria Jonsson, nätchef hos Tre.

Om utbyggnaden

Det befintliga 3G-nätet genomgår nu en upprustning och byggs ut, samtidigt som Tre även bygger ut med 4G-basstationer. Förbättringen innebär starkare inomhustäckning, snabbare datanät och en stabilare helhetsupplevelse för operatörens kunder. Nätförbättringen är del av en stor satsning som Tre nu gör löpande över hela landet.

Om 4G+

Hösten 2015 påbörjade Tre som första operatör i Sverige en uppgradering av sitt 4G-nät till 4G+. Uppgraderingen innebär att Tre-kundernas lägstanivå för surf höjs rejält då datatrafiken fördelas och optimeras på ett mycket effektivare sätt i nätet. För att nyttja 4G+ fullt ut krävs det att mobilen, surfplattan eller modemet har stöd för den nya tekniken. De flesta routermodeller och smartphones av nyare modeller har idag stöd för 4G+.

Tekniken som nyttjas för att skapa 4G+ kallas för Carrier Aggregation och innebär i sin enkelhet att man slår samman två frekvensutrymmen och på så sätt skapar dubbelt så stort nätutrymme för datatrafiken att nyttja. Tekniken kallas även för LTE Advanced och är en viktig milstolpe i den fortsatta utvecklingen av mobiltelefoni inför framtidens 5G.

För mer information och kontakt med Maria Jonsson, vänligen kontakta:

Kamran Alemdar, pr- och informationschef, 3 Sverige
Tel. 0735 33 78 64
E-post. kamran.alemdar@tre.se

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se