Följ Tre Sverige

Tre bygger ut mobilnätet i Kronoberg

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2016 10:00 CEST

Mobiloperatören Tre inleder nu en omfattande utbyggnad av sitt mobilnät i Alvesta, Växjö och Tingsryd. Operatören förbättrar sitt 4G- och 3G-nät för att stärka yttäckningen och surfhastigheten i Kronobergs läns glesbygd.

Vid en träff anordnad av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren i höstas presenterade samtliga kommuner i Kronoberg en kartläggning av områden i länet med bristfällig mobiltäckning. Kommunernas kartläggning visade att Tre hade ett välfungerande mobilnät i stora delar av länet men att det fanns förbättringspotential i mer glesbefolkade områden så som Agnaryd, Södra Vare, Fårshult, Hångeryd, Gisshult, Tingsryd Centrum och Vemboö. Efter dialog med kommunerna påbörjas nu en utbyggnad som innebär bättre 4G- och 3G-täckning.

- Vi har tagit kommunernas feedback på stort allvar och har därför påbörjat en utbyggnad av vårt mobilnät i Alvesta, Växjö och Tingsryd där behovet är som mest och för att täcka igen vita fläckar. Genom att stärka både vårt 3G-nät och bygga nytt med 4G kommer våra kunder att både få en förbättrad yttäckning och en bättre surfhastighet säger Maria Jonsson, nätchef hos Tre

Om utbyggnaden

Det befintliga 3G-nätet genomgår nu en upprustning och byggs ut, samtidigt som Tre även bygger ut med nya 4G-basstationer. Förbättringen innebär starkare inomhustäckning, snabbare datanät och en stabilare helhetsupplevelse för operatörens kunder. Nätförbättringen är del av en stor satsning som Tre nu görs löpande över hela landet.

För mer information och kontakt med Maria Jonsson, vänligen kontakta:

Kamran Alemdar, pr- och informationschef, 3 Sverige
Tel. 0735 33 78 64
E-post. kamran.alemdar@tre.se

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se