Följ Tre Sverige

Tre bygger ut mobilnätet i Simrishamn

Pressmeddelande   •   Jun 28, 2017 13:41 CEST

Mobiloperatören Tre inleder nu en utbyggnad av sitt mobilnät i Simrishamn och passar samtidigt på att uppgradera sitt 4G-nät till 4G+ vilket innebär möjlighet till fördubblade surfhastigheter. Operatören bygger även ut sitt 4G- och 3G-nät för att stärka yttäckningen i området.

Den påbörjade utbyggnaden innebär bättre 4G, 3G men även den nya tekniken 4G+, vilket möjliggör fördubblade surfhastigheter jämfört med 4G. Utbyggnaden och kapacitetsförstärkningen av mobilnätet pågår under sommaren och sker i centrala Simrishamn, Gröstorp, Järrestad, Simris och Brantevik.

- Simrishamn är en av Sveriges mest populära sommarorter som lockar många besökare under sommarmånaderna och som mobiloperatör behöver vi därför stå rustade när Simrishamn växer. Genom att stärka både vårt 3G- och 4G-nät samt bygga nytt med 4G+ kommer våra kunder att både få en förbättrad yttäckning och en bättre hastighet när de surfar i mobilen, säger Maria Jonsson, nätchef hos Tre.

Om utbyggnaden

Det befintliga 3G-nätet genomgår nu en upprustning och byggs ut, samtidigt som Tre även bygger ut med 4G-basstationer. Förbättringen innebär starkare inomhustäckning, snabbare datanät och en stabilare helhetsupplevelse för operatörens kunder.

Om 4G+

Hösten 2015 påbörjade Tre som första operatör i Sverige en uppgradering av sitt 4G-nät till 4G+. Uppgraderingen innebär att Tre-kundernas lägstanivå för surf höjs rejält då datatrafiken fördelas och optimeras på ett mycket effektivare sätt i nätet. För att nyttja 4G+ fullt ut krävs det att mobilen, surfplattan eller modemet har stöd för den nya tekniken. De flesta routermodeller och smartphones av nyare modeller har idag stöd för 4G+.

Tekniken som nyttjas för att skapa 4G+ kallas för Carrier Aggregation och innebär i sin enkelhet att man slår samman två frekvensutrymmen och på så sätt skapar dubbelt så stort nätutrymme för datatrafiken att nyttja. Tekniken kallas även för LTE Advanced och är en viktig milstolpe i den fortsatta utvecklingen av mobiltelefoni inför framtidens 5G.

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se